CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

23:32 PM

HORA BENIDORM

27ºC

Cel clar

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El Saló d'Actes va acollir també la visualització de pel·lícules inèdites de particulars que mostren la ciutat en moviment en el període 1920-1970

Benidorm completa els actes del Dia Mundial del Turisme amb la projecció de dos pel·lícules promocionals dels anys 70 i 80

29 setembre 2023
Acto final del Día Mundial del Turismo
Acto final del Día Mundial del Turismo

L'Ajuntament de Benidorm, de la mà de Filmoteca Valenciana, va projectar ahir en la sala d'actes les dos pel·lícules de 16 i 35 mil·límetres de promoció de la ciutat datades en els anys 70 i 80 del segle passat que van ser recuperades per l'Arxiu Municipal i per l'organisme autonòmic. Una projecció que va estar acompanyada de l'exhibició d'altres pel·lícules particulars del període 1920-1970 que també es conserven en el fons de la Filmoteca i que van completar la commemoració del Dia Mundial del Turisme".

Un acte, conduït i presentat pel regidor Juan Díaz i la representant de la Filmoteca Valenciana, Inmaculada Trull, que va comptar amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, així com de membres de la corporació municipal i personalitats de Benidorm que no van voler perdre's la projecció de les obres. La sessió va estar amenitzada al piano per Arcadi Valiente.

Este acte, titulat 'Dia Mundial del Turisme 2023. Imatges rescatades i per rescatar' va comptar amb la participació d'una tècnica de Filmoteca Valenciana que va exposar com es van recuperar les dos pel·lícules de l'Arxiu Municipal i com treballa l'entitat amb el material que li remeten particulars i institucions. Des de l'Ajuntament, per part seua, es va fer un retrat de l'evolució turística de Benidorm des dels anys vint fins a mitjan dècada dels huitanta, període que igualment es va visualitzar durant l'acte.

La primera de les pel·lícules, de 16 mil·límetres i titulada 'L'any vinent Benidorm', es va rodar i va produir fa ara quaranta-set anys. Bona part de l'equip encarregat del vídeo promocional van ser professionals de la ciutat. Amb una mica més de 17 minuts de duració mostrava alguns dels principals recursos turístics que van sorgir al Benidorm dels setanta o que es van popularitzar o seguien en voga en aquella època, com el Cable Sky, les primeres sales de festes i discoteques o el Limón Exprés, com a complements a les platges, l'oferta d'allotjament i l'entorn natural.

De la segona pel·lícula, 'Benidorm', "es desconeix amb exactitud en quin any va ser rodada, però sí que ho va ser a partir de 1985, ja que recull imatges del parc aquàtic Aqualandia". Esta pel·lícula, de 35 mil·límetres i poc més de 7 minuts, ja recull noves fites en l'escena urbana de la ciutat que es materialitzarien en els anys següents, com el Parc de l'Aigüera.

A més de les dos pel·lícules, també es van projectar imatges del fons audiovisual de la Filmoteca Valenciana, que mai havien sigut exhibides i que tenien com a protagonista a la ciutat. Es tractava de pel·lícules que van arribar a la Filmoteca de mans de particulars, principalment estiuejants d'aquell primer Benidorm turístic i que han permés rescatar com era llavors eixe poble d'una mica més de 3.000 habitants en la dècada dels anys vint del segle passat.

Al final de l'acte, l'alcalde va ressaltar "la gran vesprada de cinema que hem tingut" i va remarcar que en estos temps "tenim la capacitat que no teníem abans de recuperar la nostra memòria i això és el que continuarem fent, perquè té molt mèrit".

Pérez també va assenyalar que "Benidorm és Turisme i ho és des de fa moltes dècades, una cosa de la qual fan bon compte les pel·lícules que s'han projectat en este acte i a través de les quals veiem l'evolució de la destinació".