CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

31

01:54 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

48 imatges de 43 autors en cinc espais d'art urbà

L'aposta de Benidorm per la sostenibilitat pren els carrers en forma de fotografia

09 juliol 2022

Ja es pot recórrer en els espais d'art urbà dels Tolls, El Carrasco, Hispanitat, El Campo i Ponent l'exposició fotogràfica 'Sostenibilitat' que reunix 48 imatges, de 43 autors alacantins, entre ells dos artistes benidormeres, que han participat en el concurs fotogràfic convocat per la Regidoria de Patrimoni Històric i Cultural al costat de RGB Magazine. Al concurs es van presentar 181 imatges.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i la regidora de l'àrea, Ana Pellicer, al costat de Carlos Balsalobre i David Santacruz, d'RGM Magazine, i un bon nombre dels artistes gràfics que han col·laborat en l'experiència, van recórrer i van comentar algunes de les fotografies exposades en l'Espai d'Art Urbà de Ponent, en un primer recorregut d'una mostra que romandrà a Benidorm fins a mitjan setembre.

El primer edil, en referència al títol de l'exposició, 'Sostenibilitat', va recordar que esta, al costat de l'accessibilitat, la innovació i la governança conformen "l'eix" de la Destinació Turística Intel·ligent Benidorm "el primer certificat a tot el món". Un destí que basa el seu desenvolupament "en la gestió racional de recursos com l'aigua o l'energia".

Toni Pérez va recordar que enguany es commemora el centenari del naixement del precursor del Benidorm modern, qui va ser el seu alcalde, Pedro Zaragoza, "artífex del primer Pla General d'Ordenació Urbana dissenyat a Espanya" i que hui, la proposta de l'Ajuntament "a través de 'Benidorm Exposa' que engloba els espais d'art urbà, és acostar l'art als milions de persones que cada any ens visiten". "L'aposta de Benidorm per la sostenibilitat –va destacar l'alcalde– pren hui els carrers amb esta exposició que convertix a la ciutat en referent cultural i també de desenvolupament sostenible".

Per la seua banda, Ana Pellicer va donar la benvinguda als autors i visitants que es van congregar en el Passeig de Ponent i va destacar el treball realitzat des de l'àrea de Patrimoni Històric per a dedicar, igual que "en el primer trimestre a la dona", coincidint amb el 8 de Març, "ara a l'estiu, quan hi ha més gent i la població es multiplica per quatre o per cinc" a la sostenibilitat perquè "Benidorm és un model sostenible que ha sabut optimitzar els nostres recursos".

"A més de poder gaudir de l'art al carrer amb esta exposició", la implicació amb la sostenibilitat és confirmada a la ciutat, va recordar Pellicer, amb accions com el mural del carrer Aigües, o l'exposició 'Mut-Art' en el Museu Boca del Calvari dirigida "a conscienciar, a través de l'art, sobre la necessitat de reciclar i ser més sostenibles".

En les seues intervencions, per part d'RGB Magazine, Balsalobre va apostar per anar "més enllà del turisme de sol i platja" amb actuacions encaminades a la promoció de la cultura i Santacruz va agrair "l'oportunitat als fotògrafs d'Alacant" propiciada per l'Ajuntament per a la confecció l'exposició d'"un nivell espectacular".

I en 'El Pont', Pere Maria Orts i Bosch

En els pròxims dies, l'Espai d'Art Urbà 'El Pont' se sumarà a esta iniciativa que transforma els carrers de Benidorm en museus a l'aire lliure amb l'exhibició de fotografies dels tapissos llegats al poble de Benidorm per l'historiador i jurista Pere Maria Orts i Bosch de qui es commemora en 2022 també el centenari del seu naixement.