CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

12:48 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Poc núvol

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Digital Tourist és el primer esdeveniment centrat en DTI organitzat per Ametic, en el qual s'han citat també administracions i sector

La secretària d'Estat de Turisme clausura el fòrum que ha reunit a Benidorm a experts en intel·ligència turística

16 octubre 2018
La secretaria de Estado de Turismo clausura el foro que ha reunido en Benidorm a expertos en inteligencia turística

La secretària d'Estat de Turisme, Isabel María Oliver, ha clausurat hui a Benidorm el fòrum Digital Tourist 2018, que ha reunit en la ciutat a experts en intel·ligència turística, administracions públiques i empreses del sector de la tecnologia digital. Organitzat per la patrona tecnològica Ametic, este fòrum s'ha centrat en els reptes, desafiaments i oportunitats que té per davant el turisme i especialment les destinacions turístiques intel·ligents (DTI).

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha rebut a la secretària d'Estat al costat del president de Segittur, Enrique Martínez; a la directora general d'Ametic, Ma. Teresa Gómez; i al president de la Comissió de Smart Cities d'Ametic, Adolfo Borrero.

La secretària d'Estat de Turisme ha qualificat d'"encert" l'elecció de Benidorm per a la celebració d'este fòrum —que s'ha desenvolupat en l'hotel Villaitana—, ja que la ciutat està anomenada a convertir-se "en la primera destinació turística intel·ligent certificada del món". Una senda que, com este matí ha explicat l'alcalde, Benidorm va iniciar ja en 2016 quan va apostar per "la intel·ligència" aplicada a la gestió del municipi per a, seguidament, emprendre "el camí cap a la transformació en DTI" com a clau per a "reposicionar-nos".

Oliver ha assenyalat que l'aplicació de la intel·ligència a la gestió turística "millora la competitivitat", així com els nivells de "rendibilitat" i "sostenibilitat"; i ha afegit que "convertir les dades en coneixement i informació" permetrà a les destinacions "anticipar-se a les necessitats del turista" i "prendre millors decisions" que també serviran per a "millorar la qualitat de vida dels residents".

Segons la secretària d'Estat, la recent creació de la Xarxa de DTI —de la qual Benidorm és membre fundador— és "el primer pas en la transformació d'una destinació com Espanya", i ha afirmat que "la implicació de les PIMES" serà determinant en aqueixa transformació digital.

Taules de treball centrades en els eixos de la DTI

Al llarg de la jornada el Digital Tourist 2018 ha acollit sis taules de treball, centrades en els eixos fonamentals de la DTI: innovació, tecnologia, sostenibilitat i accessibilitat. L'experiència de Benidorm ha centrat la taula sobre la sostenibilitat vinculada a la gestió intel·ligent de l'aigua en la qual han participat la secretària general de la patronal Hosbec, Nuria Montes; el director de Dinapsis Operation & Lab, Jorge Ballesta; i el director d'Hidraqua Alacant, Miguel Ángel Benito. A més, l'enginyer cap de l'Ajuntament de Benidorm, Juan Carlos Sánchez Galiano, ha sigut un dels ponents de la taula de 'Turisme accessible per a tots: una oportunitat al nostre abast'.