CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

00:02 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

González de Zárate aclarix que l'acord ho va adoptar per unanimitat el Consell de Mobilitat i s'ha tramitat sempre "amb llum i taquígrafs"

Benidorm espera el dictamen del Consell Jurídic Consultiu per a modificar i crear la Zona Verda

16 octubre 2018
Benidorm espera el dictamen del Consell Juridic Consultiu para modificar y crear la Zona Verde

El regidor de Mobilitat, Trànsit i Transports, José Ramón González de Zárate, ha informat este matí que ha sigut el Consell de Mobilitat el que va acordar per unanimitat modificar el contracte de Zona Blava, sobretot enfocat en la creació de noves zones verdes per a residents de la Colònia Madrid i La Cala, a la vista de les greus dificultats que tenen els ciutadans d'aqueixos barris a l'hora de trobar aparcament quan ixen de treballar. L'edil ha recalcat que el Consell de Mobilitat va adoptar este acord després de celebrar diverses reunions amb tots els representants de tots els grups polítics que van assistir a estes. L'acord s'ha remés al Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat Valenciana i s'està a l'espera de rebre el dictamen preceptiu per a continuar amb la seua tramitació.

Amb estes precisions l'edil de Mobilitat ix al pas de les declaracions del regidor de Compromís, Josep Bigorra, en les quals assenyalava que "el govern de Benidorm fa més d'un any que està tramitant la modificació del contracte de l'ORA d'amagat". De Zárate ha subratllat que l'expedient s'està tramitant "amb llum i taquígrafs des del minut un, exactament des d'agost de 2017 i en el si del Consell de Mobilitat amb l'objectiu únic d'intentar millorar el problema de l'aparcament per als ciutadans de Benidorm".

"El que s'intenta aconseguir —ha afegit—, és que els ciutadans de Benidorm no paguen per aparcar en aqueixes zones verdes, sinó que pague gent de fora de Benidorm, perquè a més açò també pot ser un estímul perquè moltes persones s'empadronen a Benidorm".

Per a recalcar que no s'està fent res "d'amagat", González de Zárate ha recalcat que l'expedient "va passar pel Ple Municipal iniciant així la seua tramitació requerint informes d'Intervenció, Tresoreria, Contractació i de la Direcció facultativa del contracte de zona blava. Amb tots estos expedients en la mà —ha explicat—, ens hem trobat que hi ha diferents criteris i interpretacions per part dels tècnics. En eixe estat d'ànim, este equip de govern per a no fer gens per decret com diu l'oposició, sinó per a fer les coses amb transparència i sense cap apunte d'il·legalitat, hem demanat al Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat Valenciana un dictamen sobre este tema. En cap moment —ha afegit—, hem enganyat ni camuflat gens a l'oposició. Este tema l'oposició ho ha deixat cinc vegades damunt de la taula i en totes les meues intervencions he deixat ben clar que nosaltres farem gens per decret com sí que va fer l'equip del govern anterior del partit socialista, sinó que demanarem els corresponents informes i quan els tinguem en un sentit o un altre, actuarem en conseqüència. Lament —ha conclòs—, que el senyor Bigorra seguisca posant pals en la roda en un tema tan important d'interés general i per al ciutadà de Benidorm".