CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

18

20:05 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Núvols alts

N 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde recull este reconeixement en la categoria d'Obra Civil, del qual en 2019 Benidorm va ser finalista el Parc de Foietes

La remodelació de l'avinguda del Mediterrani reconeguda amb el premi 'Ciutat i Territori Albert Serratosa'

12 maig 2023
Mediterráneo

El projecte de reurbanització i remodelació de l'avinguda del Mediterrani i el seu entorn ha sigut reconeguda amb el premi 'Ciutat i Territori Albert Serratosa', creat el Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports i que anualment lliura la Fundació Camins. L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha recollit hui este guardó, obtingut en la categoria d'Obra Civil, en el Teatre Real de Madrid, on s'ha desplaçat juntament amb el regidor d'Obres, José Ramón González de Zárate i l'equip tècnic de l'obra.

L'alcalde ha assenyalat que "el jurat ha reconegut l'abast, resultat i excel·lència d'esta actuació de renovació urbana basada en la recuperació de les relacions socials i d'espais per a les persones, i que ha suposat un canvi radical en l'aspecte i configuració d'una de les principals artèries de Benidorm i tot el seu entorn". Una intervenció, ha recordat, que "no es va circumscriure únicament a un tram de més de 450 metres de l'avinguda del Mediterrani, sinó que es va estendre als carrers i espais confrontants com la plaça de la Hispanitat, els carrers Pont, València i Bilbao i l'avinguda d'Europa".

Concretament, a l'hora d'atorgar este premi, s'ha valorat la integració urbana i el disseny del projecte, la sostenibilitat ambiental i social obtengudes, la millora de l'accessibilitat i la mobilitat, la reducció de l'impacte del canvi climàtic, la innovació i singularitat, així com la gestió, participació i transversalitat de l'actuació.

Toni Pérez ha indicat que "la renovació de l'avinguda del Mediterrani ha sigut, quasi amb seguretat, el projecte de renovació urbana de més envergadura emprés per l'Ajuntament en l'última dècada"; i ha assegurat que "és un orgull rebre este premi en nom de Benidorm". Un premi 'Ciutat i Territori Albert Serratosa' que "confirma l'aposta municipal perquè Benidorm continue sent un referent d'avantguarda urbanística i també exemple de gestió sostenible tant dels recursos naturals, especialment els hídrics, com de la mobilitat".

No és la primera vegada que els premis 'Ciutat i Territori Albert Serratosa' es fixen a Benidorm, ja que en 2019 el Parc de Foietes va ser finalista d'este guardó.

Detalls del projecte de remodelació de l'avinguda del Mediterrani

El projecte de l'avinguda del Mediterrani i carrers limítrofs va contemplar la renovació de totes les infraestructures hidràuliques de la zona, claus en la xarxa de proveïment i depuració de Benidorm, i l'adopció de mesures per a evitar que les aigües pluvials arribaren a la platja de Llevant, per a això es va incloure la construcció d'un tanc anticontaminació.

Resolta i actualitzada la xarxa hidràulica, es va optar per convertir esta avinguda en un espai "vivencial", en la qual el vianant fora el protagonista. Per a això, a més de reduir de 4 a 1 els carrils de circulació i limitar la velocitat a 10 quilòmetres per hora, es van generar grans voreres i es van implantar solucions tecnològiques innovadores com la 'tecnoparada' o el 'tecnohito'.