CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

22:29 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Poc núvol

N 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Una vegada finalitzada, la zona comptarà amb 2.585 arbres nous, més de 3.600 exemplars arbustius i es reduiran les emissions de CO₂ en quasi 1.800 tones en 40 anys

La regeneració paisatgística de l'antiga pedrera del Racó de l'Infern avança segons les previsions

20 febrer 2024
La regeneración paisajística de la antigua cantera del Racó de l’Infern avanza según las previsiones

La regeneració paisatgística i ambiental de la pedrera del Racó de l'Infern, situada al parc natural de la Serra Gelada, avança a bon ritme i seguint les previsions, segons han confirmat hui els responsables de l'actuació, TM Grup Immobiliari i Grup Bertolín, a l'alcalde Toni Pérez, que ha visitat el lloc acompanyat per les regidores d'Urbanisme i Medi Ambient, Lourdes Caselles i Mónica Gómez.

La regeneració es fa amb els materials que s'estan extraient de la parcel·la en la qual es construïx la pista d'atletisme, en el Pla Parcial 2/1 Ponent, l'agent urbanitzador del qual és TM Grup Immobiliari. Es calcula que es mouran en tota l'actuació al voltant de 160.000 metres cúbics d'inerts al llarg del temps que es prolongue el desmunt i l'adequació dels terrenys.

La primera fase de l'obra, ja finalitzada, va consistir en el condicionament de l'accés a la pedrera per a permetre el trànsit segur dels camions que transporten els materials per a la restauració. Una vegada acabada esta fase, que va començar a primers de gener, es va procedir a esbrossar la zona d'obra, a la retirada les plantes invasores i es va començar a la fase de restauració morfològica del buit de l'antiga pedrera, que és en la qual es troben ara els treballs.

Acomplida esta fase, es prepararà el sòl per a la reforestació i es construirà una xarxa de drenatge per a evitar arrossegaments. Després es durà a terme la revegetació, que es farà amb arbres i arbustos autòctons dels quals encara queden exemplars en la zona com puguen ser pins (1.005 exemplars), oliveres (862), garroferes (718), margalló, arç negre, llentiscles i romer. En total, 2.585 arbres nous i prop de 3.650 arbustos.

Toni Pérez ha destacat que amb esta "importantíssima" intervenció "es restaura el perfil de la muntanya", es recrea "un bosc mediterrani que genera un ecosistema que afavorix una biodiversitat de flora i fauna", i es deixa "un poc de roca de la pedrera, seguint les indicacions que ens van donar dels tècnics d'Espais Naturals de la Conselleria, per a afavorir en la paret rocosa la vida d'aus rapaces" que hi ha en l'entorn.

La regeneració paisatgística i ambiental de la pedrera reduirà "1.796 tones de CO₂ durant quaranta anys, compensarà el 40% de les emissions de GEI –gasos d'efecte d'hivernacle– del Sector Industrial, multiplicarà per tres les zones verdes del PP 2/1 i equival a la meitat del gran 'pulmó verd' dissenyat en l'Eixample de Llevant" ha precisat l'alcalde.

Segons les previsions que maneja Grup Bertolín, l'empresa contractada per TM Grup Immobiliari per a dur a terme la regeneració, este estiu hauran acabat els treballs de restauració morfològica i a la tardor es produirà la plantació d'arbres i espècies arbustives de manera que, si tot transcorre en termini, per Nadal els treballs hauran conclòs.

Toni Pérez ha ressaltat que la recuperació d'este espai d'una mica més de 60.000 metres quadrats és "un projecte singular, un projecte de ciutat i per a la ciutat que a més està lligat a quatre Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030". El primer edil ha subratllat que es tracta d'"un projecte totalment en sintonia amb la nostra estratègia de desenvolupament, amb el nostre compromís amb el compliment dels ODS, i amb les polítiques que des de l'administració local estem impulsant per a fer de Benidorm una ciutat cada vegada més sostenible i amb major qualitat de vida".

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file