CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

18

18:38 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Núvols alts

N 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Dilluns que ve començaran les obres de rehabilitació integral, que estaran finalitzades abans de Setmana Santa

La plaça de Neptú es convertirà en un gran eix vertebrador per a la ciutadania de l'entorn d'Alfredo Corral

12 gener 2023
La Plaza Neptuno se convertirá en un gran eje vertebrador para la ciudadanía del entorno de Alfredo Corral

Benidorm reafirma la seua aposta per la mobilitat i accessibilitat de l'entorn de la colònia Alfredo Corral amb la renovació integral de la plaça Neptú. Estes obres, que començaran dilluns que ve, emmarcades en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) de Benidorm, formen part de l'actuació de millora en la zona sud de Jaume I.

"Actuem en els barris residencials de Benidorm per a millorar l'espai públic de la nostra ciutat i en aqueixa línia, hui manifestem l'inici de la remodelació integral de la Plaça Neptú," ha explicat l'alcalde de Benidorm Toni Pérez en la visita d'este matí, en la qual ha estat acompanyat pel regidor d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, i membres de la corporació local. "Instal·larem molt més arbrat de gran envergadura per a ampliar les zones d'ombra, nou mobiliari urbà totalment accessible i renovem la lluminària amb una il·luminació LED, gràcies a una ajuda de l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDAE)".

Estes obres, cofinançades pels fons europeus FEDER, "seguixen el nostre gran projecte de cosir a favor dels vianants els barris de Benidorm, unint la plaça de Neptú amb una plataforma única d'accessibilitat a l'avinguda dels Ametlers, carrer Mart i el Ccarrer Maravall."

Amb la remodelació d'esta plaça, Benidorm respon així a una de les peticions veïnals del procés de participació ciutadana de l'EDUSI, que també estava inclosa en els pressupostos participatius. Les obres, com les que ja estan en marxa en la zona del carrer Maravall i adjacents, milloraran la imatge estètica del barri, així com la comoditat dels nombrosos veïns que transiten cada dia per esta plaça.

L'actuació en la plaça de Neptú forma part de les obres de millora de la mobilitat i accessibilitat de la zona sud de Jaume I, una actuació de l'EDUSI de Benidorm. Les obres compten amb una inversió que puja a l'1.052.591,96€, dels quals la Unió Europea aporta el 40% través dels fons FEDER.

Les actuacions, emmarcades en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador de Benidorm, responen a dos objectius estratègics: el segon, que busca fomentar la sostenibilitat reduint les emissions de CO₂; i el tercer, que impulsa la recuperació i millora dels espais públics per a la ciutadania.

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (*POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'finalitats temàtiques, específiques, estratègiques i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file