CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

10:29 AM

HORA BENIDORM

24ºC

Poc núvol

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Fins a maig, es podran vore exemplars centenaris procedents de la donació d'Edelmiro Trillo

La Biblioteca dedica una exposició a la novel·la per fulletons dels segles XIX i XX en la qual exhibix col·leccions del seu fons

14 febrer 2023
Exposición Biblioteca Municipal.

'El fulletó: la literatura de quiosc' és la nova exposició instal·lada a la Biblioteca Central de Benidorm amb la qual es vol recordar este gènere tan popular en els segles XIX i XX a partir de col·leccions i exemplars que formen part del fons municipal. La regidora de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, ha explicat que "a més d'albergar activitats d'animació lectora i presentacions de llibres, les instal·lacions de la biblioteca s'han convertit també en un espai excepcional en el qual desenvolupar exposicions que siguen didàctiques i divulgatives i que al mateix temps ens permeten donar a conéixer el nostre fons bibliogràfic, siguen obres adquirides per l'Ajuntament o procedents de donacions particulars".

En el cas de 'El fulletó: la literatura de quiosc' s'exhibixen "exemplars dels anys vint del passat segle, procedents de la donació d'Edelmiro Trillo, entre els quals destaquen títols d'Eugenio Sue, Víctor Hugo, León Tolstoi i Alejandro Dumas, de qui es pot vore una primera edició en espanyol de 1845 d'una de les seues obres mestres, 'Els Tres Mosqueters del Rei', publicada per fulletons un any abans.

L'edil ha incidit que "en esta mena d'exposicions sempre estan molt present el component didàctic, d'aquí ve que a més de les dos vitrines amb material bibliogràfic també s'hagen instal·lat sis panells per a explicar l'origen, evolució i referents d'este gènere literari". Un gènere, ha precisat, que "encara que ens pot semblar tan llunyà, està més lligat al nostre present del que creem, ja que va donar origen a formats audiovisuals tan habituals i actuals com són les telenovel·les, amb les quals estan familiaritzats els públics de totes les edats".

Encara que tradicionalment el fulletó es va identificar amb literatura d'escassa qualitat, la veritat és que alguns dels grans clàssics del segle XIX es van publicar per fulletons, elevant el gènere. És el cas de 'Els Tres Mosqueters' i 'El Conte de Montecristo' de Dumes; la 'Madame Bovary' de Flaubert; obres de Dickens; o referents de la literatura russa com a 'Guerra i Pau' de Tolstoi o 'Crim i càstig' i 'Els germans Karamazov' de Dostoievski. Espanya no va ser ni molt menys aliena a este gènere, amb escriptors de la talla de Pérez Galdós o Pardo Bazán, participant d'ell.

Pellicer ha convidat als "usuaris de la Biblioteca i també als qui no acudixen amb regularitat a gaudir de la mostra, disponible fins al mes vinent de maig".

Audios relacionados
Corte voz 1 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Ana Pellicer
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Ana Pellicer
Audio file