CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

16:10 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Cel clar

NE 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament contribuïx així a la creació de biodiversitat i a la reducció de la petjada de carboni

Benidorm amplia l'arbratge de la ciutat amb la plantació de 1.200 nous exemplars de 13 espècies en els últims dos anys

14 febrer 2023
Plantación de nuevo arbolado

L'Ajuntament de Benidorm ha incrementat l'arbratge de la ciutat en 1.200 exemplars en els últims dos anys, la qual cosa ha contribuït a crear una major biodiversitat en l'entramat verd local i ha afavorit l'absorció de diòxid de carboni. Les plantacions s'han realitzat en totes les zones de la localitat, encara que entre estos exemplars no es comptabilitzen els pins plantats al parc del Moralet o les gramínies en més de 10.000 metres quadrats de talussos en Ponent.

"És una magnífica oportunitat per a compensar la petjada de carboni, ja que els arbres es convertixen en vertaders embornals de carboni en la gran ciutat" ha explicat José Ramón González de Zárate, regidor d'Espai Públic.

En total s'han plantat arbres de 13 espècies diferents, si bé els més nombrosos han sigut els 416 exemplars de tipuanes (Tipuana tipu), els 217 cinamoms (Melia azedarach), els 206 de moreres *Morus alba) o els 165 de la palmera washingtònia robusta. Altres varietats que s'han plantat són el troana del Japó (Ligustrum japónica), jacarandes (Jacaranda mimosifolia), palmeres datileres (Phoenix dactilifera), washingtònies, iuques, palmeres de Bismarck, pins blancs, cicas (cicas revolutes) i un sapinde de la Xina (Koelreuteria paniculata fastigiata).

"Totes estes plantacions creen biodiversitat en l'entramat verd de la ciutat de Benidorm, afavorint l'absorció de CO₂" ha indicat el González de Zárate, que afegia que "cal tindre en compte que cada arbre és capaç d'absorbir uns 25 quilos de diòxid de carboni a l'any, una quantitat que s'incrementa a mesura que els exemplars van creixent".

El regidor ha explicat que les plantacions s'han realitzat tant en trama urbana com als parcs de la ciutat, "per la qual cosa a més del benefici mediambiental, en redundar en la neteja i la qualitat de l'aire, estes plantacions també contribuïxen a generar espais urbans més amables".

Segons ha afirmat el titular d'Espai Públic "amb estes actuacions avancem en l'estratègia de compensació de la nostra petjada de carboni". A més, ha recalcat que "estes accions expressen una vegada més la nostra aposta i compromís principal que és la reducció d'emissions de CO₂, una cosa en la qual l'Ajuntament fa anys que treballa amb diferents mesures com són la renovació de l'enllumenat amb tecnologia 'led', l'aposta pels vehicles híbrids en la flota municipal, la conversió en zona de vianants de carrers, la creació d'aparcaments dissuasoris o el foment de l'ús del transport públic".

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file