CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

13

11:50 AM

HORA BENIDORM

26ºC

Molt núvol con lluvia escasa

E 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

100%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Esta nit s'il·luminaran de violeta el Castell i el Passeig de Llevant

Intens programa d'activitats per a commemorar a Benidorm el 8 de març

08 març 2024
Despliegue de la pancarta conmemorativa del 8 de Marzo.
Despliegue de la pancarta conmemorativa del 8 de Marzo.

Si bé els actes del 8 de Març a la ciutat es van iniciar el 29 de febrer i conclouran el 12 de març, abastant activitats culturals, esportives i reivindicatives, hui es concentra el número més gran de les propostes que han començat a les 10.00 h del matí amb el desplegament, al balcó principal de l'Ajuntament, d'una pancarta commemorativa del Dia Internacional de la Dona. L'acte ha estat presidit per l'alcalde, Toni Pérez, i la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí i en ell han participat altres membres de la corporació, entre ells, el també diputat autonòmic, José Ramón González de Zárate i públic en general.

A les 10.30, l'Associació d'Ames de casa de Benidorm, en la plaça de la Hispanitat, ha instal·lat una mostra de les creacions realitzades per les seues sòcies en el Taller de Pintura que dirigix José Albero. Fins allà s'han desplaçat Pérez i Zaragozí, al costat d'altres membres de l'equip de govern, per a fer costat a un dels col·lectius locals que més ha sabut reivindicar el paper de la dona en la nostra societat.

A les 11.30, Toni Pérez, al costat del regidor d'Esports, Javier Jordá, han mantingut una reunió de treball amb els equips femenins del CF Foietes, en la qual han abordat els seus projectes en la present temporada i al qual han assistit algunes jugadores, l'entrenador, Guido Maris; i el representant de la directiva, Francisco Ivars.

Al migdia, en la Sala d'actes de l'Ajuntament ha tingut lloc la projecció del documental 'El pes de l'absència', d'Alberto Gómez Uriol, sobre l'assassinat de la seua germana, María del Carmen, a les mans del seu marit el juny de 1973. La projecció ha sigut precedida per unes paraules de benvinguda d'Ángela Zaragozí i la presentació ha sigut de Montse Gascó.

A continuació ha tingut lloc un debat en el qual han participat María Botella, presidenta d'Anémona; Pilar del Moral, empresària; Maribel Torres, presidenta de Soroptimist Marina Baixa; Ángeles Vergara, empresària fustera; i Yolanda Franco, advocada.

Els actes del 8 de Març continuaran esta vesprada amb la presentació de llibre 'Más Luz. Testimoniatge de dones víctimes de violència masclista' de Rosa Mascarell Dauder i Annamaria Parell Ripoll. Serà a la Biblioteca Central i l'entrada és lliure fins a completar aforament.

Finalment, com a colofó al Dia Internacional de la Dona, Benidorm il·luminarà de violeta, color que representa la reivindicació de la dona, el Passeig de Llevant i el Castell.