CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

06:50 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'actuació s'ha dut a terme en el període de menor afluència de visitants i de menor afecció a la mobilitat

Benidorm reobri el tram de Mediterrani que havia estat tancat al trànsit per les obres de renovació de l'estació de bombament

08 març 2024
Reapertura avenida Mediterráneo
Reapertura avenida Mediterráneo

L'Ajuntament de Benidorm ha anunciat la reobertura al trànsit rodat del tram de l'avinguda del Mediterrani que s'havia vist afectat per les obres de renovació de l'estació de bombament número 1. El tram discorria des de l'avinguda de l'Ametlla de Mar fins al carrer Castelló i el seu tancament va comportar modificacions i desviaments en la mobilitat dels vehicles durant algunes setmanes.

Els treballs van començar el passat 5 de febrer i ja es va anunciar en aquell moment que estarien finalitzats abans de començar la setmana de Falles a la ciutat, com així ha sigut.

L'obra executada era una reivindicació històrica de Benidorm i ha consistit en la substitució dels calderins antiariet i els equips auxiliars associats, la substitució de tot el sistema de valvuleria, la instal·lació d'un sistema de ventilació de la sala principal de vàlvules i la desodoració de la cambra de bombes, així com la reposició del forjat de la sala de vàlvules.

Esta millora d'infraestructures s'ha dut a terme en el període de l'any en què menys flux de cabals d'aigües residuals es produïx i coincidint amb la temporada amb menor afluència de visitants amb l'objectiu que l'afecció fora la menor possible.

L'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals (EPSAR) ha finançat el 60% de l'obra i l'Ajuntament el 40% restant. Un muntant global que puja a 1,7 milions d'euros i en el qual s'inclouen altres actuacions en altres bombaments. Així, l'EPSAR aportarà una mica més d'un milió d'euros i l'Ajuntament al voltant de 680.000.

L'estació de bombament és una infraestructura "capital" per a la ciutat i "fonamental per a portar a l'aigua residual fins a la depuradora de Serra Gelada", segons va explicar en el seu moment el regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate. Francis Muñoz, edil de Mobilitat, per la seua part ha recordat que "sense fer esta obra primer no podíem avançar ni completar el projecte d'ampliació de l'avinguda del Mediterrani".