CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

03:58 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La primera experiència s'està duent a terme en el nou parc de l'avinguda Marina Alta amb un grafiti de Cristian Cortés

Benidorm recorre a artistes urbans locals per a decorar i il·lustrar espais públics municipals

08 març 2024
Benidorm recurre a artistas urbanos locales para decorar e ilustrar espacios públicos municipales

L'Ajuntament de Benidorm recorrerà a artistes locals per a millorar la imatge d'alguns espais públics municipals a través de la seua il·lustració, pintura o decoració. De fet, esta iniciativa ja s'ha realitzat amb anterioritat i ara s'ha decidit reprendre-la en determinats llocs acudint al cens d'artistes locals que té el consistori.

Així, en el nou parc infantil que s'ha posat en marxa en l'avinguda Marina Alta, ja es pot comprovar el treball que està duent a terme a l'artista Cristian Cortés Martín, que és l'encarregat de fer un grafiti artístic al llarg del mur perimetral que envolta a tot el recinte i que bufona amb un centre escolar.

La campanya 'A peu de carrer' ha estat este matí al parc per a comprovar la marxa d'este treball que, segons el mateix artista, estarà finalitzat en una mica més d'un mes aproximadament. La regidora de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, ha estat acompanyada pels edils de Parcs i Jardins i Espai Públic, José Ramón González de Zárate i Francis Muñoz, així com pel vicepresident del Consell Veïnal, Antonio Zamora, la consellera Teresa Garrido, i alguns veïns.

L'artista Cristian Cortés també ha estat en la visita i ha detallat alguns aspectes de l'obra que està fent, que la seua temàtica varia en funció de l'espai que es trobe més pròxim. "Li done importància al color, repetint una sèrie de colors per a unificar tot el mur. Intente recrear un món infantil, entre el figuratiu i l'abstracte i deixant un espai lliure a la imaginació".

La tècnica emprada és l'aerosol i al llarg del mur "es repetixen alguns elements". No obstant això, en la zona més pròxima al parc caní predominen les il·lustracions basades en el món animal, en la part del col·legi es dona més importància als xiquets i els jocs i en la zona del parc abunden imatges de naturalesa i xiquets, amb aspectes inclusius també.

Cortés va ser el guanyador en 2015 del primer concurs de grafitis que es va realitzar a Benidorm i la seua obra va quedar plasmada en el centre de transformació situat al costat del Centre de Desenvolupament Turístic Domingo Devesa.

Ana Pellicer ha valorat positivament esta iniciativa i ha assenyalat que "segur que hi ha més superfícies en la nostra escena urbana perquè els artistes urbans locals les òmpliguen de color i d'imatges interessants i atractives els usuaris d'eixes zones".

Audios relacionados
Cristian Cortes - Corte 1
Audio file
Cristian Cortes - Corte 2
Audio file