CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

18:40 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Més de 2.000 persones van assistir l'any passat a un certamen que s'inicia en 2024 el pròxim dia 26 a l'església de Sant Jaume amb el prestigiós Gabrielle Giacomelli

El XII Festival Internacional d'Orgue oferirà enguany nou concerts per a continuar sent una referència mundial

18 gener 2024
El XII Festival Internacional de Órgano ofrecerá este año nueve conciertos para continuar siendo una referencia mundial

El Festival Internacional d'Orgue de Benidorm complirà enguany la seua dotzena edició, una trajectòria que li ha servit per a consolidar-se com un referent nacional i internacional i que cada any compta amb els més prestigiosos músics i organistes del món.

Esta XII edició ha sigut presentada este matí pel regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, qui ha estat acompanyat pels dos directors artístics del certamen, Juan Antonio Espinosa i Benantzi Bilbao. En eixa presentació, l'edil ha posat de manifest que "al voltant de 2.000 persones van gaudir l'any passat dels concerts d'este festival i enguany la xifra s'incrementarà".

Seran nou concerts en total, un cada mes a excepció dels tres mesos d'estiu i cadascun d'ells tindrà lloc l'últim divendres de cada mes a les 20 hores a l'església de Sant Jaume.

El cicle s'iniciarà este pròxim 26 de gener amb Gabrielle Giacomelli. A ell li seguirà Daniel Oyarzábal (23 de febrer), Miguel Ripoll (22 de març), Walter d'Arcangelo (26 d'abril), Cristina García Banegas (31 de maig), els alumnes de l'especialitat d'orgue del Conservatori Professional de Música d'Alacant (15 de juny), Ugo Spanu (25 d'octubre), Fabio Macera (30 de novembre) i el concert de Nadal a càrrec de Benantzi Bilbao, el cor de la Universitat d'Alacant i amb la direcció de Shlomo Rodríguez (14 de desembre).

El regidor ha agraït a la parròquia "la predisposició que té perquè el festival siga possible", la qual cosa també propícia que "tinguem l'orgue en marxa, que la gent el puga gaudir i així evitem que en estar molt temps sense tocar-se després seria més complicat posar-lo a punt". Pérez, a més, ha explicat que el certamen servix "perquè els residents i turistes puguen veure les possibilitats que oferix l'òrgan amb una infinitat de modalitats i varietats".

Juan Antonio Espinosa ha destacat, per part seua, que l'any passat "el festival va ser un èxit amb l'assistència de tanta gent que va vindre a vore'l" i s'ha mostrat confiat que "enguany pot ser encara millor perquè el cartell és d'un grandíssim nivell".

En eixe sentit, Benantzi Bilbao ha incidit que el certamen benidormer "és molt conegut en l'àmbit europeu i mundial", alguna cosa que ha il·lustrat en afirmar que "al correu del festival arriben multitud d'emails de prestigiosos músics que s'oferixen per a interpretar". Bilbao ha posat l'exemple de Cristina García Banegas, "una de les més grans", que estarà al maig a Benidorm. "És un luxe perquè el festival té un empaquetatge mundial impressionant" ha agregat.