CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

16:48 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

SE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Ajuntament i Diputació invertixen un milió d'euros en esta primera fase del projecte

El Parc de la Séquia Mare multiplicarà l'oferta esportiva i d'oci a l'aire lliure en un entorn natural

01 agost 2018
El Parque de la Séquia Mare multiplicará la oferta deportiva y de ocio al aire libre en un entorno natural

El Parc de la Séquia Mare multiplicarà l'oferta esportiva i d'oci a l'aire lliure i en un entorn natural de Benidorm. L'Ajuntament i la Diputació d'Alacant han invertit prop d'un milió d'euros en esta nova infraestructura —en un percentatge del 30% i el 70% respectivament—, les obres del qual varen començar fa algunes setmanes i avancen a bon ritme, tal com han comprovat hui l'alcalde, Toni Pérez; i el president de l'organisme provincial, César Sánchez. Tots dos han visitat la zona —situada al costat de les avingudes Comunitat Valenciana i Comunitat Europea— per a conéixer sobre el terreny els detalls tècnics d'este projecte i de les obres, el gruix de les quals estarà acabat a la fi de novembre.

Una visita informativa en la qual també han participat els edils d'Obres i Esports, José Ramón González de Zárate i Arturo Cabrillo; la pràctica totalitat de regidors del govern local; el portaveu adjunt del grup municipal de Cs; i representants del Consell Veïnal.

L'alcalde ha assegurat que el parc naix com a "concepte" quan "tenim necessitat d'anar situant certs espais esportius" orientats al "públic jove", optant per "el millor enclavament, el de la Séquia Mare" en tractar-se d'un espai verd molt pròxim a la trama urbana, al Palau d'Esports l'Illa i al complex educatiu del Salt de l'Aigua.

Pérez ha explicat que "esta primera fase del projecte permetrà desenvolupar un parc destinat al públic en general, però sobretot a la pràctica tranquil·la i molt prop de la trama urbana d'aqueixos esports en els quals estem posicionant-nos molt perquè també tenen un vessant turístic amb molta demanda, com són el 'running' o la bicicleta". Així mateix, ha destacat "el marcat caràcter de recuperació patrimonial i històrica" del projecte, que inclou "rehabilitar i recuperar alguna cosa que ja està posat al dia com és la nostra Séquia Mare". En este punt ha recordat que en el punt més pròxim a l'avinguda Comunitat Valenciana es localitzen els últims vestigis del Rec Major de l'Alfàs que discorren per sòl municipal.

L'alcalde ha agraït al president de la Diputació el seu suport per a dur a terme este projecte, i ha recalcat que "són innombrables les obres que hem pogut executar amb els plans i aportacions directes de la Diputació Provincial d'Alacant" per un import superior als dos milions d'euros en l'últim any i mig.

Per la seua banda, el president de la Diputació ha aplaudit la decisió de l'Ajuntament de "recuperar un espai verd i natural" per a "retornar-ho a les persones i que estes puguen utilitzar-ho i gaudir-ho". Sánchez ha incidit que este Parc de la Séquia Mare és un al·licient turístic més per a una ciutat que cada any "rep a milions de turistes", i ha avançat que el suport econòmic de la Diputació a Benidorm es traduirà d'ací a poc temps en noves i importants actuacions.

Detalls del projecte

El projecte preveu la construcció de vial per a circular amb bicicleta, del voltant d'un quilòmetre; i un altre per a la pràctica del 'running' d'uns 1.500 metres. Tots dos envoltaran la zona verda, com també ho farà el vial de passeig, al que s'afegiran les senderes que connectaran les diferents àrees i instal·lacions del parc fins a sumar els dos quilòmetres de longitud.

Però així mateix, el Parc de la Séquia Mare explicarà, a més d'amb el 'skate park' engegat fa poc més d'un any, amb: una zona de 1.200 m² per a la pràctica d'arts marcials, relaxació, tai-txi-txuan i pilates; una altra de 1.600 m² amb un circuit de 'crossfit' una àrea de 'pump track' de 1.830 m²; un rocòdrom; zona de jocs infantils; un espai de 900 m² perquè els més xicotets practiquen 'parkour'; un 'mini-skate'; tirolina i jocs; i una zona de petanca i jocs per a majors. Al costat de totes estes instal·lacions hi haurà zones de vegetació aquàtica, àrida i de bosc mediterrani; així com graderies, lavabos i espais per al manteniment i gestió del parc.

L'alcalde ha destacat que tots estos nous espais complementaran l'oferta esportiva del Palau d'Esports i de la pista de patinatge, situats en la boga amb el Parc de la Séquia Mare; i ha subratllat que a l'hora de dissenyar el parc s'ha tractat de respectar al màxim la seua configuració natural, l'arbrat preexistent i aquells exemplars de major valor mediambiental.