CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

04

12:06 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Poc núvol

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La torre experimental, que inclourà plaques fotovoltaiques en façana, servirà com a font d'investigació d'un model energètic basat en renovables

El govern porta al pròxim ple el PRI per a construir en Ponent un innovador edifici eòlic autosuficient

15 febrer 2023
PRI torre

El govern local portarà al ple de final de mes el Pla de Reforma Interior (PRI) que donarà viabilitat a la construcció en Ponent d'un innovador edifici eòlic que incorporarà, a més, altres energies renovables fins a fer-ho autosuficient. Així ho ha avançat hui l'alcalde, Toni Pérez, que ha incidit que "amb esta torre experimental per a l'aprofitament d'energia renovable, Benidorm aconseguix una nova fita i es consolida com a referent i punta de llança en matèria de sostenibilitat ambiental".

La parcel·la en la qual s'alçarà esta torre es troba en la nova avinguda Guatemala, dins del sector 2/1 Ponent, i la seua construcció serà a càrrec de TM Grup Immobiliari, agent urbanitzador del sector.
Toni Pérez ha explicat que "en este PRI s'establix la compensació que TM realitzarà a l'Ajuntament per l'increment d'edificabilitat de sostre terciari a la torre". Com en altres ocasions, aqueixa compensació es farà en sòl i diners. D'una banda, l'Ajuntament obtindrà 1.050 metres quadrats per al seu ús com a voreres al voltant de la parcel·la, així com la pedrera del *Racó de l'*Infern que l'agent urbanitzador regenerarà i entregar després a Benidorm per al seu ús públic. Així mateix, la mercantil completarà la compensació abonant a l'Ajuntament 1.502.490,99 euros, que es destinaran a patrimoni municipal de sòl.

L'alcalde ha remarcat que "amb l'obtenció de la pedrera regenerada, Benidorm guanya en espais verds i complix amb això un objectiu mediambiental, al qual se suma un altre: avançar en la investigació i estudi de models energètics sostenibles".

Així, segons ha detallat l'alcalde, la torre formarà part d'un projecte d'R+D+i de TM Grup i la Universitat d'Alacant amb el qual s'obtindrà un "major i millor coneixement de l'energia eòlica en altura".

Este projecte ja "ha començat a caminar" amb la instal·lació de dos anemòmetres. El primer està situat a escala del terreny i fa any i mig que es prenen mesuraments. El segon, a 100 metres d'altura, permet comparar en temps real l'increment de velocitat del vent i d'energia disponible en la part superior de l'edifici.

Per a amplificar més la velocitat del vent i convertir-la en energia, la torre comptarà amb un disseny aerodinàmic i dos tipologies de turbina. D'ací s'aconseguirà l'energia suficient per al funcionament d'edifici.

D'altra banda, i per a complementar aqueixa energia eòlica, l'edifici disposarà d'una planta fotovoltaica horitzontal en la coberta i panells solars verticals en una de les seues façanes.

Amb les turbines, les plaques i els sistemes d'emmagatzematge previstos en l'edifici, la trama urbana de Benidorm albergarà un edifici que no sols tindrà un consum d'energia quasi nul, sinó que fins i tot tindrà un balanç energètic positiu.

"Parlem –ha conclòs l'alcalde- d'una important inversió, d'innovació en l'edificació i de la capacitat de Benidorm per a atraure projectes d'esta envergadura que reduïxen la petjada humana en el territori".

Audios relacionados
PRI Poniente Toni Pérez 01
Audio file
Audios relacionados
PRI Poniente Toni Pérez 02
Audio file
Audios relacionados
PRI Poniente Toni Pérez 03
Audio file