CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

21:56 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Núvol con lluvia escasa

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

55%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El cost serà assumit en part per l'empresa constructora del nou hotel Barceló Benidorm Beach (antic Selomar)

Benidorm tindrà un centre històric totalment accessible

14 setembre 2023
Benidorm tendrá un centro histórico totalmente accesible

El centre històric de Benidorm serà "cent per cent accessible" d'ací a poc, gràcies a les actuacions que durà a terme l'Ajuntament coincidint amb la finalització de les obres del nou hotel Barceló Benidorm Beach (antic Selomar). Així ho ha anunciat hui l'alcalde de Benidorm en funcions, José Ramón González de Zárate, en una nova edició de la campanya 'A peu de carrer'.

González de Zárate, al costat dels regidors d'Espai Públic i Neteja Viària, Francis Muñoz i Luis Navarro, han recorregut amb els vicepresidents del Consell Veïnal, Antonio Zamora i Francisco Martínez; altres representants veïnals i tècnics municipals, el trajecte comprés entre l'avinguda Martínez Alejos i la plaça Canalejas, a través dels carrers Metge Pérez Martorell i Puríssima, eixos de l'actuació.

L'alcalde en funcions ha recordat que l'Ajuntament va renovar "totalment" el carrer Pérez Llorca, dotant-la "de tots els serveis", però els treballs van cessar en arribar a Martínez Alejos coincidint amb l'inici de la restauració de l'hotel Selomar que, per les seues característiques "és una obra de canvi d'imatge de ciutat" que ha "afectat el centre històric amb molèsties i sorolls al que se suma la proximitat d'un col·legi. S'havia d'acabar prompte i evitar que se superposaren amb les de l'Ajuntament". "Una vegada estan a punt de concloure –ha precisat– ens toca a nosaltres".

Els veïns han pogut conéixer de primera mà com serà l'actuació que realitzarà l'Ajuntament que suposarà, a més de la total accessibilitat, la renovació de "tots els serveis subterranis de pluvials, aigua potable i clavegueram, cablejat elèctric i la creació de la plataforma única en la part de dalt".

González de Zárate ha precisat que "hem aconseguit que col·labore amb nosaltres" l'empresa constructora del nou hotel que assumirà part dels costos del projecte, la qual cosa es valora en estos moments pels serveis tècnics municipals. "Un exemple més de la col·laboració de l'administració local i la iniciativa privada en benefici de tots". Els treballs començaran una vegada finalitzen les Festes Majors Patronals, perquè "puguem gaudir-les en tota la seua intensitat sense les molèsties inevitables que comporta tota obra".

Una intervenció necessària

Per la seua banda, Francis Muñoz, ha reiterat l'"aposta" per l'accessibilitat universal de Benidorm i "sobretot en entorns tan importants" com el barri antic.

"Una ciutat –ha assenyalat– que s'adapta als seus veïns i als qui la visiten. L'edil ha avançat que, per a això "tot el barri antic tindrà plataforma única".

Muñoz ha recordat que esta és una intervenció "molt necessària" sobre uns servicis que denoten "obsolescència", la qual cosa obliga la seua renovació i a intentar "millorar l'adorn públic, i l'accessibilitat per descomptat". Amb intervencions com esta "es construïx la ciutat del futur". El regidor ha reafirmat el compromís de tot l'equip de govern municipal a continuar treballant perquè l'"accessibilitat total" siga "ensenya" de tots i cadascun dels barris de Benidorm.

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Francis Muñoz
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Francis Muñoz
Audio file