CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

12:19 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Núvols alts

NE 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La ciutat tindrà operatius els tres punts de platges accessibles i servici de salvament fins a les 19 hores

Benidorm reforça els servicis de neteja, socorrisme i seguretat a les platges de cara a Setmana Santa

15 març 2024
Benidorm refuerza los servicios de limpieza, socorrismo y seguridad en las playas de cara a Semana Santa

Les platges de Benidorm estan ja llestes per a la Setmana Santa, la primera gran cita vacacional de l'any i que portarà fins a la ciutat a milers de turistes per a gaudir d'estos dies festius. La regidora de Platges, Mónica Gómez, i l'edil de Seguretat Ciutadana, Jesús Carrobles, han presidit hui la reunió de l'ens gestor de platges en la qual s'ha dissenyat el dispositiu especial de neteja, socorrisme i seguretat dels arenals per a esta important cita turística i ha avançat que, "com és habitual, tots estos servicis es reforçaran per a dimensionar-los a l'ocupació que presentaran els nostres arenals".

Mónica Gómez ha recordat que "les platges de Benidorm són de les poques del litoral espanyol que disposen de servici de socorrisme i neteja els dotze mesos de l'any; servicis que s'incrementen o reforcen amb motiu de la Setmana Santa i l'estiu per a atendre així l'alta demanda que sempre registren en estos dos moments de temporada alta". En concret, i pel que fa a esta primera gran cita turística de l'any, el dispositiu especial abastarà les dates que van del 23 de març al 8 d'abril, quan se succeïxen les vacances escolars i dies festius en les diferents comunitats autònomes del nostre país.

En el cas del salvament i socorrisme, el servici ampliarà el seu horari i estarà operatiu entre les 10.00 i les 19.00 hores, amb cinc socorristes en Ponent, altres cinc en Llevant i un en el Mal Pas. A més, hi haurà dos ambulàncies exclusives per a les platges, una en Llevant i una en Ponent, dotades cadascuna d'elles d'un infermer i un tècnic, així com un punt de socors dotat de personal d'Infermeria en totes dos platges. A este dispositiu, se sumarà des de l'aigua una embarcació dotada d'un socorrista i un patró; i en terra un coordinador i un cap de platja.
També durant la Setmana Santa estaran operatius els tres punts de platges accessibles de la ciutat, situats al carrer Múrcia –Llevant–, Parc d'Elx i La Cala, en horari de 10.30 a 14.30 hores, per a facilitar el bany a les persones amb problemes de mobilitat. En cadascun d'estos punts hi haurà dos socorristes, tal com ha detallat la regidora Mónica Gómez.

Pel que fa a la seguretat, l'Ajuntament de Benidorm reforçarà també durant les dates indicades la presència policial a les platges i el seu entorn, amb un total de 20 agents diaris i tres oficials, distribuïts en els diferents torns. A més, l'embarcació de la Policia Local estarà operativa, complementant així la d'empresa concessionària de la gestió integral de les platges, mentre que hi haurà sempre un cotxe patrulla en Llevant i un altre en Ponent. A tot això se sumaran els reforços que també té previstos el Cos Nacional de Policia per a estes mateixes dates.
Quant al servici de neteja, l'edil responsable d'este departament ha traslladat que s'incrementaran els mitjans humans fins a aconseguir les 25 persones i la freqüència de la recollida manual. Així, hi haurà tres torns de neteja manual en les tres platges: demà –de 06.00 a 12.20 hores–, vesprada –de 13.00 a 19 hores– i nit –de 20.00 a 01.30 hores, amb un total de dotze, dos i set operaris, respectivament. A este dispositiu s'afig la neteja mecànica amb tractors i garbelladores, que s'efectuarà íntegrament en horari nocturn, entre les 21.00 i les 04.20 hores, en la qual participaran quatre operaris més.

Obres de millora

Finalment, la regidora de Platges ha recordat que durant les últimes setmanes, "aprofitant el moment de menor afluència de persones a les platges, s'han realitzat millores en els punts de platges accessibles i una neteja intensiva dels arenals", així com moltes altres actuacions per a millorar l'estat i la imatge del nostre litoral.

Entre elles, segons ha indicat Gómez, "en el punt del Parc d'Elx, el més demandat, s'han instal·lat tendals laterals per a millorar el confort dels usuaris en els dies de vent, tal com ens havien sol·licitat els mateixos usuaris". Igualment, també s'ha repintat el paviment dels tres punts de platges accessibles i s'han dut a terme altres actuacions, com l'"increment de la superfície de les instal·lacions, l'adquisició de noves cadires amfíbies, o la renovació del sòl i les passarel·les d'accés, tot això perquè l'experiència dels usuaris siga cada vegada més confortable i gratificant".