CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

20:17 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Poc núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els mesuraments es realitzaran en l'EDAR de Benidorm, com a punt de mostreig representatiu

Benidorm prorroga sis mesos més el servici de control i monitoratge del Sars-Cov-2 en les aigües residuals de la ciutat

10 gener 2023
EDAR de Benidorm.

La ciutat de Benidorm continuarà comptant, almenys durant sis mesos més, amb el servei per a controlar i monitorar la presència del virus Sars-Cov-2 en les aigües residuals. Així ho ha aprovat la Junta de Govern Local (JGL) de l'Ajuntament de Benidorm després d'una proposta formulada pel regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate.

Este servici va ser aprovat inicialment el juliol de 2020 i d'aquí ve que s'implantara una plataforma digital per a realitzar el monitoratge del virus en les aigües residuals. A causa de la persistència de la pandèmia s'ha anat acordant la continuïtat de la prestació del servici per períodes semestrals.

Ara, la situació sanitària permet reduir considerablement les necessitats de vigilància i control i se seguix el model estratègic del Ministeri de Sanitat de manera que, segons ha explicat l'edil, "es considera adequat mantindre el servei de monitoratge en aigües residuals en l'EDAR de Benidorm, com a únic punt de mostreig representatiu de tota la ciutat, de manera que es convertix en un sentinella permanent de l'evolució i presència del virus a Benidorm".

El cost d'este servici serà de 15.080 euros i serà assumit per la concessionària del Cicle de l'Aigua, Hidraqua, amb càrrec als Fons d'Inversió.