CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

16

23:21 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Intervals de núvols

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

10%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Este document transversal col·loca a la població jove en l'eix central de les accions municipals

Benidorm ja té el seu Pla Jove, el primer de la ciutat

27 juliol 2021
Jaime Jesús Pérez con un ejemplar del Plan Joven de Benidorm.
Jaime Jesús Pérez con un ejemplar del Plan Joven de Benidorm.

La ciutat de Benidorm ja té el seu Pla Jove, el primer en la història de la ciutat. El ple de la Corporació va aprovar ahir amb els vots del govern local el Pla Jove, el document que" marcarà l'estratègia i accions a desenvolupar en l'àmbit municipal per a millorar la qualitat de vida i les oportunitats de la població jove compresa entre els 12 i els 30 anys, que representa més de 22% del total d'empadronats", tal com ha assenyalat l'edil de l'àrea, Jaime Jesús Pérez.

El regidor ha remarcat que "amb este Pla Jove situem a la joventut en l'eix central de l'acció, participació i desenvolupament comunitari de l'Ajuntament", ja que el document "té un caràcter transversal". Pérez ha detallat que el Pla Jove funciona com "el full de ruta pluriennal de les accions a realitzar i impulsar des de l'Ajuntament per a la població jove, i els objectius i recursos disponibles".

Pérez ha explicat que este Pla Jove s'estructura "en tres blocs" i establix diferents accions, com puguen ser incrementar el nombre de Punts d'Informació Juvenil, així com l'assessorament i informació a la població jove de les opcions formatives i de programes d'ocupació, o el foment de la creació cultural i de voluntariat.

Com ja fera ahir durant el debat plenari, l'edil ha agraït a la població juvenil que "haja participat activament de l'elaboració d'este pla, prenent part en les fases de participació a títol individual o col·lectiu, i enriquint este Pla Jove, fet per a la joventut de Benidorm tenint en compte les seues aportacions i necessitats".

L'edil ha subratllat que "este Pla Jove ve a culminar una realitat: la que este equip de govern sempre ha tingut i té a la població jove entre les seues prioritats, buscant millorar no sols la seua qualitat de vida i oportunitats sinó també facilitant-los espais per a l'oci saludable i l'intercanvi d'experiències". En este sentit, ha recordat que "la setmana passada es va presentar el projecte d'alberg juvenil que es construirà al Parc de la Séquia Mare, dins d'un edifici que també comptarà amb biblioteca, ludoteca i centre d'interpretació, i que anirà acompanyat d'una zona d'acampada". A més, "el projecte de major envergadura dels previstos en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) és la rehabilitació de la plaça i construcció d'un nou edifici en el qual conviuran la biblioteca central i sales d'estudi amb un gran Centre Jove".