CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

15

23:09 PM

HORA BENIDORM

26ºC

Cel clar

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'actuació, que durarà sis mesos, propiciarà que es generen menys olors i purgar de forma més continuada

Benidorm invertix 33.500 euros en l'execució de millores en els bombaments de fangs de l'EDAR

14 juny 2024
Benidorm invierte 33.500 euros en la ejecución de mejoras en los bombeos de fangos de la EDAR

L'Ajuntament de Benidorm, a través de la Junta de Govern Local, ha aprovat l'execució d'un projecte de millora i adequació del bombament de fangs primaris de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR), una millora necessària a causa de les deficiències que presentava la línia de fangs de la instal·lació a causa de la seua antiguitat, disseny i dimensionament.

El projecte s'inclou en la Millora número 9 que figurava en les millores a implantar en el servici quan este va ser adjudicat.

Segons es recull en l'informe tècnic, l'EDAR de Benidorm disposa de cinc decantadors primaris, dos dels quals estan en la Línia 2. La funció d'estos decantadors és la de sedimentar tota matèria susceptible de fer-ho abans del tractament biològic, un procés que permet obtindre una reducció de la càrrega que s'aporta al tractament biològic i, per tant, una reducció del requisit d'oxigen en el mateix i, en conseqüència, del subministrament d'energia.

Succeïx que el fang que es produïx en estos decantadors és evacuat a través de tres antigues bombes poc aptes per al tràfec de fangs, segons explicava el regidor del Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, "motiu pel qual presentaven nombrosos embossos i avaries". La principal conseqüència d'això és que "el cabal de purgament dels fangs primaris era insuficient durant diversos mesos a l'any".

La millora que s'executarà consistix en la substitució de les bombes submergibles del bombament de fangs primaris de la Línia 2 per tres bombes helicoidals "específiques per al tractament de fangs". La instal·lació de les noves bombes requerirà recondicionar la cambra humida del bombament com a cambra de bombes en sec, així com el sistema de vàlvules i la caldereria.

També s'ha previst la instal·lació de tres variadors de freqüència que permetran reduir el cabal de bombament i allargar els temps de porgar, amb el que es generaran menys olors pel menor temps de residència del fang en el decantador. En resum, segons ha detallat González de Zárate, "el que aconseguim és que hi haja menys olors i purgar la mateixa quantitat, però de forma més continuada, la qual cosa al mateix temps comporta un millor rendiment de l'equip de tamisatge de fangs".

La duració prevista d'estos treballs és de sis mesos i la inversió prevista per a la seua execució és de 33.500,86 euros, comptant ja en este temps els terminis de lliurament dels materials.

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file