CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

30

03:53 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La intervenció ha suposat una inversió superior al milió d'euros

Benidorm finalitza la millora de l'accessibilitat i mobilitat per als vianants als carrers Marina Alta, Baixa, Puerto Rico, la Vila Joiosa i Aigües

30 desembre 2022
Finalización obras mejora accesibilidad en Marina Alta, Baixa, Aigües, Puerto Rico y avenida Villajoyosa
Finalización obras mejora accesibilidad en Marina Alta, Baixa, Aigües, Puerto Rico y avenida Villajoyosa

L'Ajuntament de Benidorm ha finalitzat ja les obres de renovació de les conduccions d'aigua potable i de millora del paviment als carrers Marina Alta, Marina Baixa, Puerto Rico, Aigües i avinguda la Vila Joiosa en la zona de Ponent, unes actuacions, valorades en més d'un milió d'euros, que han possibilitat una millora integral de la mobilitat i accessibilitat per als vianants, a més de la modernització de tots els servicis d'aigua, potable, clavegueram i pluvials, arbrat, il·luminació i mobiliari urbà.

L'objectiu de la intervenció, segons ha precisat l'alcalde Toni Pérez era "afavorir la mobilitat per als vianants amb trànsits segurs, accessibles i confortables, a més d'una renovació estètica que seguix una estratègia de ciutat molt clara; que els nostres carrers lluïsquen tan bé com siga possible". L'alcalde ha visitat hui la zona acompanyat pel regidor d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, i diversos membres de l'equip de govern.

Al carrer Marina Alta s'ha renovat l'antiga canonada d'aigua potable de polietilé, que s'ha substituït per una altra de fosa, de 100 mil·límetres de diàmetre i 373 metres de longitud, que resol els problemes de pressió i pèrdues d'aigua que patien els veïns de la zona.

Al mateix temps que s'ha escomés esta actuació, s'ha aprofitat per a implantar, de manera nova, una canonada que proveirà a la zona d'aigua regenerada per a emprar-la en el reg de jardins i neteja viària. "És el primer barri que disposa d'una xarxa d'aigua regenerada, provinent de la depuradora, que permet subministrar aigua des de la mateixa via per a la neteja de voreres, reg de jardins i en un futur subministrar a les urbanitzacions. Amb això contribuïm a la sostenibilitat ambiental, més enllà de la social i econòmica, que no és menys important" ha afirmat l'alcalde, que ha volgut "reivindicar este gran esforç".

També s'han instal·lat dos boques d'incendi d'acord amb la legislació vigent i conductes per a serveis municipals "reposant el paviment de tota la vorera de la dreta segons el sentit de la circulació" ha precisat Pérez. Una actuació que ha comportat la millora de l'accessibilitat i de la senyalització.

A Marina Baixa s'han dut a terme obres de renovació de les infraestructures d'aigua potable i les xarxes de pluvials i residuals. En este punt, la senyalització i el mobiliari han comportat solucions integradores que han redimensionat les mateixes voreres i el mobiliari urbà i s'ha deixat preparada l'obra civil necessària per a la futura instal·lació d'enllumenat públic que ara es troba en un sòl privat.

L'obra s'ha executat de manera coordinada amb la de Marina Alta, ja que totes dos vies representen vials importants en el barri en donar eixida a instal·lacions com el CDT, Centre de Salut, els col·legis de La Cala i el Murtal i un pàrquing públic. Al carrer Puerto Rico, per la seua banda, s'ha creat un col·lector de pluvials secundari que connectarà amb el general que dona servei a la zona. A això se suma la creació d'una rotonda en la confluència amb l'avinguda la Vila Joiosa "que permet millor connexió amb els servicis administratius existents" ha assenyalat Pérez.

La nova rotonda comporta igualment l'ordenació i finalització dels nous itineraris per als vianants, de manera que es dota de vorera a l'avinguda la Vila Joiosa que fins ara només està pintada en el paviment. També s'ha creat una vorera nova al carrer Aigües, ja que l'anterior no complia amb la normativa d'accessibilitat.

Durant la visita, el primer edil ha emfatitzat que amb esta mena d'intervencions "continuem aprofundint en la nostra aposta per millorar les infraestructures hidràuliques de la ciutat, com fem des de fa anys, però al mateix temps que guanyem en accessibilitat, escena urbana i mobilitat de les persones".

Estes actuacions es veuen complementades amb la renovació de la il·luminació amb càrrec al programa IDAE "que hem anticipat a enguany" i que propiciarà que "els trànsits per als vianants siguen més segurs fins i tot fins a la mateixa platja".