CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

16:33 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les víctimes són dos dones de 28 i 45 anys presumptament assassinades per les seues respectives parelles

Benidorm expressa la seua repulsa pels dos últims crims masclistes confirmats a Lleida i Girona

05 febrer 2024
Minuto de silencio en el Ayuntamiento de Benidorm.

L'Ajuntament de Benidorm ha mostrat este dilluns la seua repulsa i condemna pels dos últims crims masclistes confirmats per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, amb una concentració silenciosa en la plaça de l'Ajuntament, que ha estat encapçalada per la primera tinenta d'alcalde, Ana Pellicer. En ella també han participat nombrosos membres de la Corporació municipal per a mostrar el rebuig unànime a estos assassinats comesos a les províncies de Lleida i Girona.

La primera de les víctimes tenia vint-i-huit anys i va ser assassinada suposadament a les mans de la seua parella el passat 15 de juny, encara que no ha sigut fins ara quan la investigació ha llançat llum sobre el crim i l'ha emmarcat com un nou cas de violència contra la dona. Amb este assassinat, el nombre de dones a les quals les seues parelles o exparelles van llevar la vida durant 2023 s'eleva a 58.

L'altra víctima per la qual s'ha guardat silenci és una dona de quaranta-cinc anys presumptament assassinada el passat 27 de gener per la seua exparella en la localitat de Torroella de Montgrí (Girona). D'esta manera, enguany han perdut la vida a conseqüència de la violència masclista dos dones. Des de 2003, any en què van començar a comptabilitzar-se les víctimes, 1.242 dones han sigut assassinades per violència de gènere.

La Regidoria d'Igualtat, que té delegada la regidora Ángela Zaragozí, recorda que l'Ajuntament de Benidorm disposa de personal especialitzat en violència de gènere per a prestar assessorament gratuït a qualsevol dona que se senta amenaçada. Així mateix, reitera una vegada més que les víctimes compten amb el telèfon gratuït 016, que no deixa rastre en la factura telefònica, si bé és recomanable eliminar-ho del registre de trucades dels mòbils. Este servici atén les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, els 365 dies de l'any i en 52 idiomes.