CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

05:42 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Nous parcs infantils, el condicionament d'una zona verda en l'avinguda del Murtal, la reparació de fanals danyats i nou arbratge són algunes peticions del Consell Veïnal

Benidorm executarà deu propostes dels pressupostos participatius després dels informes tècnics favorables

20 gener 2022
Benidorm ejecutará diez propuestas de los presupuestos participativos tras los informes técnicos favorables

L'Ajuntament de Benidorm executarà al llarg d'enguany, 2022, almenys deu propostes del Consell Veïnal, que aniran amb càrrec al pressupost participatiu de l'exercici, una vegada que les peticions veïnals ja han sigut votades pels mateixos veïns i informades posteriorment pels tècnics municipals.

El passat 22 de desembre el Consell Veïnal va remetre a l'Ajuntament la relació prioritzada de propostes per a estos pressupostos participatius, per als quals cada any es destina, almenys, el 5% del pressupost destinat a inversions municipals.

Així, els tècnics municipals han donat el seu vistiplau a propostes com el canvi o reparació de fanals amb la base corroïda o amb el risc de despreniment, la plantació d'arbres en els escocells buits de tot el terme municipal, el condicionament d'una zona verda en l'avinguda del Murtal en direcció a la platja de Ponent o la creació de parcs infantils en l'avinguda Alcalde Vicente Pérez Devesa i el carrer Marina Alta.

D'igual manera s'ha informat a favor de la instal·lació d'un carril de natació a la platja de Llevant, similar al que ja es va crear a la platja de Ponent per a l'ús dels veïns i turistes aficionats a la natació. "Són moltes les persones que accedixen a eixe rosari de boies en Ponent i ens ha semblat una gran proposta fer-ho també en Llevant" ha indicat Ana Pellicer, regidor de Participació Ciutadana.

En matèria de joventut, els veïns havien proposat que es promoguera la col·laboració ciutadana en els pressupostos participatius des de les escoles i instituts, entre la població juvenil i infantil. Una petició que també ha comptat amb el vistiplau dels tècnics que en el seu informe apunten que els pressupostos participatius s'han remés a tots els Punts d'Informació Juvenil dels IES de la ciutat, així com exposats al públic en el Centre d'Informació Juvenil.

Segons ha explicat Pellicer, el que es pretén és "concedir més importància a l'opinió dels jóvens i que tinguen la implicació més gran en les inversions de la seua ciutat. Ja s'està fent, però incrementarem l'esforç en aqueix sentit". Una altra proposta que ha passat el sedàs dels tècnics és el foment de l'ús dels centres socials per a optimitzar el seu funcionament.

Els veïns també han proposat l'ús veïnal de l'antiga caseta de peons caminers que va cedir el Ministeri d'Hisenda a l'Ajuntament. En este sentit, ha declarat Pellicer, l'Ajuntament "realitzarà al llarg d'enguany els tràmits pertinents perquè en el menor termini possible esta instal·lació puga estar a la disposició de la ciutadania".

D'altra banda, el govern local també atendrà la proposta de facilitar que es puguen llegir i votar en internet les propostes veïnals als pressupostos participatius, així com la petició a Sanitat perquè el centre de salut de la Cala òbriga a les vesprades i tinga servei d'Urgències.

No obstant això, "com es fa des de 2016 amb els primers pressupostos participatius, és un compromís d'este govern dur a terme el màxim nombre de propostes, fins i tot augmentant la quantia establida en el 5% de les inversions" ha afegit Pellicer.