CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

23:28 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Cel clar

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les víctimes per violència de gènere ascendixen ja a 49 en este 2023 i a 1.233 des de l'any 2003, quan es va iniciar el còmput

Benidorm condemna l'últim crim masclista comés a Madrid

26 setembre 2023
Concentración silenciosa por violencia machista
Concentración silenciosa por violencia machista

La corporació municipal de Benidorm ha guardat este dimarts un minut de silenci per a condemnar l'últim crim masclista confirmat al nostre país. Es tracta d'una dona de trenta-cinc anys, que va ser assassinada per la seua parella diumenge passat, 24 de setembre, a la província de Madrid. La víctima tenia tres fills i havia interposat denúncies prèvies contra el seu presumpte agressor.

La plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya ha acollit una concentració silenciosa per a mostrar la repulsa del Consistori benidormer a este nou cas de violència masclista. La mateixa ha estat encapçalada pel primer tinent alcalde, Ana Pellicer, i l'edil d'Igualtat, Ángela Zaragozí, al costat d'altres membres de la Corporació local.

Amb este assassinat, la xifra de dones a les quals les seues parelles o exparelles han llevat la vida ascendix ja a 49 víctimes en este 2023, les mateixes que es van registrar al llarg de tot l'any anterior, i a 1.233 des de l'any 2003, data en la qual van començar a comptabilitzar-se. Les dades oficials constaten, a més una altra xifra preocupant: el nombre de dones assassinades situa a 2023 com l'any amb més crims per violència contra la dona comesos en estes dates durant els últims tretze anys.

La dona assassinada tenia un fill i una filla menors d'edat i una altra filla major de dihuit anys. D'esta manera, el nombre de menors que han quedat orfes a conseqüència de la violència masclista és de 48 i aconseguix els 425 des de l'any 2013, quan es va iniciar el còmput.
La Regidoria d'Igualtat recorda que l'Ajuntament de Benidorm disposa de personal especialitzat en violència de gènere per a prestar assessorament gratuït a qualsevol dona que se senta amenaçada.

Així mateix, reitera una vegada més que les víctimes compten amb el telèfon gratuït 016, que no deixa rastre en la factura telefònica, si bé és recomanable eliminar-ho del registre de trucades dels mòbils. Este servici atén les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, els 365 dies de l'any i en 52 idiomes.