CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

16:31 PM

HORA BENIDORM

19ºC

Núvols alts

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Amb caràcter general, el preu per hora serà d'1,90 euros, d'1,20 euros per als titulars de la targeta Resident i d'1,50 per als clients d'establiments hotelers del centre

Benidorm assumix la gestió del pàrquing de l'Aigüera amb la mercantil EYSA amb actualització d'equips, bases de dades i abaixada de tarifes

01 febrer 2023
Parking de l'aigüera

A partir de demà dijous 2 de febrer l'Ajuntament de Benidorm assumirà la gestió del pàrquing de l'Aigüera, una gestió que passa a ser municipal amb la col·laboració de l'empresa EYSA per al control, manteniment i col·laboració en l'explotació i recaptació. La posada en funcionament es realitzarà, no obstant això, "de manera progressiva i provisional des de demà i fins al 30 de setembre", ja que s'actualitzaran tots els equips tecnològics i les bases de dades automàtiques, ha contat el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate.

D'igual forma, les tarifes també experimentaran una significativa rebaixa amb la nova actualització i, d'acord amb l'Ordenança número 44 reguladora del preu públic per la prestació de servei d'aparcament en este pàrquing, la quantia amb caràcter general serà de 0,317 euros per minut i 1,90 euros l'hora, amb un import màxim per dia de 38 euros.

No obstant això, també es contemplen algunes bonificacions. Així, els titulars de l'adhesiu de Resident tindran un descompte del 36,9%, de manera que el preu per minut serà de 0,020 euros i d'1,20 euros/hora. L'import màxim per dia serà de 28,80 euros. Igualment, els clients d'establiments hotelers (hotels, hostals, apartaments turístics, etc.) del centre de Benidorm tindran un descompte del 21,14%, amb un preu per minut de 0.025 euros i un preu per hora d'1,50 euros. En este cas, l'import màxim per un dia serà de 36 euros.

Es manté així mateix la bonificació d'una hora d'aparcament gratuït en presentar un tiquet de compra en comerços, bars, restaurants, etc. del centre de Benidorm per un import igual o superior a 20 euros.

Tant per als clients d'establiments hotelers com per als de comerços, bars, restaurants, etc. la zona centre comprendrà la delimitada per les avingudes de Jaume I, Alfonso Puchades, Comunitat Valenciana i Europa, quedant incloses estes vies. A més, l'acreditació de la condició de resident es realitzarà mitjançant el padró d'habitants juntament amb el de vehicles. "De manera provisional i fins que estiguen instal·lats els nous equips i actualitzades les bases de dades automàtiques, s'utilitzarà la base de dades de l'adhesiu de Resident A" ha concretat l'edil..

González de Zárate ha detallat que els establiments comercials i de restauració de la zona centre "rebran tiquets d'estacionament gratuïts d'una hora per a entregar-los als clients que hagen fet una despesa igual o superior a 20 euros i s'entregaran 100 vals per establiment, amb una caducitat de sis mesos". No obstant això, l'edil ha precisat que fins que s'instal·len els nous equips i siguen repartits els tiquets "la bonificació es farà presentant el tiquet o factura en les oficines del pàrquing".

"Són preus molt bons i interessants per als veïns en ple centre de Benidorm. Molt bons també per a clients d'hotels, apartaments, etc. i també per als que gasten en comerços i restauració, perquè tindran una hora gratis amb una despesa mínima de 20 euros, mentre que abans ascendia a 60 euros.

En definitiva, prioritzem que hi haja rotació, però també als nostres veïns i a les persones que venen a gastar i consumir a la ciutat" ha afirmat.

El regidor de Mobilitat també ha destacat que en esta primera fase de posada en marxa del pàrquing, des de demà i fins al 30 de setembre, "no es portaran a cap abonaments perquè està pendent d'elaboració un reglament en el qual s'establisquen els contingents i manera d'adjudicació amb l'objectiu d'entregar-los de manera igualitària i transparent. És a dir, encara hem d'analitzar el funcionament i l'ocupació del pàrquing per a conéixer la disponibilitat dels abonaments".

González de Zárate també ha avançat una novetat que es posarà en marxa amb la nova gestió municipal. Es tracta d'habilitar a l'interior del pàrquing un espai reservat per a motocicletes i ciclomotors.

I també ha ressaltat altres novetats que s'implantaran en l'aparcament, oferides com a millores per l'empresa AYSA, entre les quals figura la instal·lació de més càmeres de vigilància, sistema de guiat de trànsit i de localització de places lliures, places amb càrrega per a vehicles elèctrics, per a vehicles amb remolcs o places més àmplies dirigides a vehicles familiars amb carrets de xiquets, entre altres.

Finalment, el regidor ha demanat als veïns i usuaris del pàrquing "paciència i comprensió fins que acabe esta fase provisional durant la qual s'instal·larà el nou equipament i que ens servirà per a conéixer i dimensionar la manera d'oferir el millor servei als nostres veïns i visitants. Estem convençuts que esta nova etapa suposarà un benefici molt important per a ells".

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 González de Zárate
Audio file