EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

16:42 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Tossal de la Cala

Situat en un turó de 100 metres d'altura, el jaciment del Tossal de la Cala va ser excavat en els anys 40 pel Pare Belda i en 1965 pel professor M. Tarradell, datant-se les restes arqueològiques trobades entre els segles II i I a. C.

Les excavacions arqueològiques dutes a terme per la UA des de 2013, revelen que va ser un assentament romà ocupat pels exèrcits de Quint Sertori durant les Guerres Sertorianas.

La muralla, les diferents estances i els materials trobats, demostren una presència de soldats romans i confirmen, sense cap dubte, que el Tossal de la Cala va ser un fortí o 'castellum' construit a instàncies del general Sertori dins d'un pla de fortificació de la costa nord alacantina, probablement entorn de l'any 77 a. C.

El Tossal de la Cala formava part d'una cadena romana d'enclavaments militars costaners situats en les dues comarques de la Marina, tots localitzats sobre penya-segats i cales de difícil accés, que complien un paper fonamental controlant el tràfic de naus amigues o enemigues en les hostilitats navals de la guerra.

El 'castellum' ha sigut musealitzat en diferents fases i es pot visitar de dilluns a divendres en horari de 08.00 a 14.00 hores. A partir del 15 de setembre, es realitzaran visites guiades a grups, que poden concertar-se a través del correu electrònic visitatossal@benidorm.org

Per a complementar el recorregut pel jaciment del Tossal i fer-lo més accessible, l'Ajuntament posa a la seua disposició una audioguia, amb el contingut dels panells situats en els diferents punts del fortí. Aquesta audioguia també està a l’abast en castellà i anglés.

 

ÀUDIOS