EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

07:28 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'aigua de pluja dona forma a les coves que donen nom al camí i una d'elles el deixava «en l'aire»

Una nova escullera protegix ja el Camí Les Coves de l'Horta de Benidorm

22 octubre 2021
Camí Les Coves en l'Horta de Benidorm.
Camí Les Coves en l'Horta de Benidorm.

La campanya 'A peu de carrer' promogut des de la regidoria de Participació Ciutadana, s'ha traslladat hui al popular barri de l'Horta de Benidorm. Concretament al Camí Les Coves on l'Ajuntament ha finalitzat treballs d'instal·lació d'una escullera i protecció del talús amb l'objectiu impedir que les coves naturals de la zona suposen un perill, o apareguen buits amb les pluges.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez i els responsables de les àrees de Participació Ciutadana i Obres, Ana Pellicer i José Ramón González de Zárate; al costat dels vicepresidents del Consell Veïnal, Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario; i representants de l'Associació de Veïns de l'Horta han recorregut este matí el camí i s'han entrevistat amb els residents en els habitatges pròxims a l'actuació.

Toni Pérez ha recordat que es tracta d'un camí "que es va vore tallat pel pas del tren amb l'ampliació de la via ferroviària" on hi ha veïns que entren des de l'antiga carrera nacional "l'actual avinguda de la Comunitat Valenciana i altres que han de fer-ho per la part nord, per Assagador de Ricardo".

El nom del camí, Les Coves, ha recordat l'alcalde, prové de les nombroses cavitats subterrànies que té esta zona de l'Horta, en la confluència dels barrancs de Barceló i Derramador. Algunes d'eixes coves "just davall del que era traçat del camí original que es manté encara" i que l'aigua de la pluja que les desgastava "havia deixat alguns trams en l'aire". Amb el temps, "els torrents de pluja han erosionat el terreny i fet créixer els buits" sobre les quals es va traçar el camí. "Per això –ha precisat– s'ha fet necessària la intervenció".

S'ha construït un mur de contenció amb grans pedres d'escullera i emplenat la part en contacte amb la paret original, la pilastra, amb grava reciclada. El que ha suposat l'ampliació del talús dels 2,25 metres originals fins als 4,2. "Una important obra d'enginyeria en una zona que Benidorm vol mantindre", com és l'horta i que consolida "un camí històric".

Els ciutadans residents en el barri han valorat positivament el treball realitzat. Un d'ells, Antonio Pérez García, ha posat l'accent en l'existència "d'una cova de grans dimensions que deixava tot el Camí Les Coves en l'aire" amb el "perill" consegüent. Amb la nova escullera "tenim la seguretat que no s'afonarà el camí en el futur", ha dit.