EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

18:18 PM

HORA BENIDORM

8ºC

Intervals de núvols

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

25%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La portaveu del govern local, Lourdes Caselles, exigix "igualtat de tracte" al Ministeri, que sí que ha atés la mateixa petició formulada per altres municipis de la comarca

Transports torna a denegar la cessió del tram de l'N-332 al seu pas per Benidorm

27 gener 2022
N-332

L'Ajuntament afirma sentir-se "despitat i castigat" per la Direcció General de Carreteres amb esta segona negativa

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a través de la Direcció General de Carreteres, ha tornat a rebutjar la sol·licitud de cessió gratuïta del tram de la carretera N-332 que discorre entre els punts quilomètrics 149,200 i 152,360 del terme municipal de Benidorm. Una petició que va ser aprovada en ple el mes de desembre passat.

És la segona vegada que el Ministeri denega la petició de l'Ajuntament. La primera vegada va ser després d'una altra sol·licitud aprovada en ple el setembre de 2020 i en aquell moment la Direcció General de Carreteres va informar que el tram sol·licitat "no reunia els requisits" establits en la Llei de Carreteres per a ser entregat a l'Ajuntament.

En esta ocasió, el Ministeri assenyala que el citat tram "no reunix la condició de via urbana" i precisa que es tracta d'"una via amb limitació total d'accessos i enllaços a diferent nivell, integrada en un itinerari d'interés general, que suporta un intens trànsit i constituïx un complement indispensable en el sistema de transport de l'itinerari europeu".

Entén el Ministeri, segons esta resolució, que el tram demanat "requerix una gestió conjunta de l'AP-7 amb l'N-332 com a via de distribució cap a les xarxes autonòmica, provincial i municipals", la qual cosa és "incompatible amb la transferència dels seus elements individuals".

La portaveu del govern local, Lourdes Caselles, ha lamentat hui la resposta de la Direcció General de Carreteres, perquè impedirà "la millora de la mobilitat, accessibilitat i il·luminació d'este tram". L'edil ha indicat que l'Ajuntament se sent "despitat i castigat" pel Ministeri perquè "altres municipis sí que han aconseguit" que la mateixa petició fora atesa en sentit afirmatiu.

"Ens exigixen obligacions que no ens corresponen, mentre altres localitats obtenen tot el que demanen i a més li ho financen" ha afirmat Caselles, que ha reclamat "igualtat de tracte" i "diligència" en els expedients que tramita l'Ajuntament "perquè són fonamentals per al desenvolupament urbanístic i del nostre Pla General".

Caselles ha agregat que la gestió municipal d'este tram de carretera permetria, entre altres qüestions, "desbloquejar el polígon industrial" i "donar viabilitat a l'ampliació del cementeri"; dotar d'una "nova eixida" a l'Horta; "millorar la imatge en l'entroncament de la variant amb la zona del Trinquet"; i reduir l'accidentalitat i sinistralitat.

No obstant això, ha conclòs la regidora, "la nostra sorpresa ha sigut majúscula perquè en esta segona sol·licitud enteníem que sí que complim amb el que marca la Llei de Carreteres, igual que succeïx amb altres municipis limítrofs".

Audios relacionados
Corte voz 1 Lourdes Caselles
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Lourdes Caselles
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Lourdes Caselles
Audio file