EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

15:51 PM

HORA BENIDORM

27ºC

Cel clar

E 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Hui s'han iniciat els treballs per a millorar la xarxa de pluvials i generar un carrer de plataforma únic a l'estil de la Tomás Ortuño

Tot el carrer Sant Pere serà per als vianants a la fi de mes

03 juny 2020
Toda la calle Sant Pere será peatonal a finales de mes

Abans que arranque el mes de juliol tot el carrer Sant Pere serà per als vianants. Així ho ha avançat el regidor d'Obres, José Ramón González de Zárate, que ha informat que hui dimecres, 3 de juny, s'inicien els treballs per a configurar un carrer de plataforma única, seguint el model de Tomás Ortuño o del tram de la mateixa Sant Pere recentment convertit en zona de vianants.

En este cas, esta actuació "incorpora a més una millora important de la xarxa hidràulica", ja que es "connectaran totes les eixides de pluvials dels edificis a la xarxa pública, perquè una vegada convertida en zona de vianants el carrer no es produïsquen inundacions en els dies de pluja". Una actuació que, a més, posarà fi als problemes d'olors que es registraven en la zona durant els episodis de precipitacions fortes.

De Zárate ha indicat que encara que la intenció era no iniciar noves obres en la via pública en esta fase del Pla de desescalada "per a no incomodar als ciutadans i establiments", s'ha optat per fer una excepció amb el carrer Sant Pere, ja que "propiciarem un bulevard per als vianants en el qual la ciutadania podrà passejar amb més distància interpersonal i en el qual els establiments d'hostaleria disposaran de més espai per a les seues terrasses abans que arranque el mes de juliol".

De fet, en el tram de Sant Pere entre la Costanera del Camp i Maravall, es localitzen quatre hotels, un bloc d'apartaments turístics i cinc bars.

L'edil ha incidit en què "hem ajustat la planificació de l'obra al màxim perquè estiga acabada abans del 27 de juny" perquè "la primera setmana de juliol els residents, turistes i establiments puguen gaudir ja dels beneficis d'esta conversió en zona de vianants". Una conversió en zona de vianants, ha recordat, que "es va acordar en ple fa molts anys", concretament en 2011.

De Zárate ha significat que "una vegada executats estos treballs tindrem un bulevard per als vianants i totalment accessible des del carrer Ametlers fins a Armada Espanyola", ja que el tram final de Sant Pere des de l'encreuament amb Maravall és per als vianants des de principis de maig.

Afeccions al trànsit

Esta actuació es realitzarà en dos fases. La primera durarà des de hui dimecres fins al divendres i es localitzarà en el col·lector del carrer Alcalde José Such, que quedarà tallada al trànsit. Mentre dure este tall, els vehicles circularan pel carrer Sant Pere. Posteriorment i fins a final de mes els treballs es traslladen al carrer Sant Pere, que estarà tancada a la circulació. Els vehicles hauran de desviar-se per Alcalde José Such o Costanera del Camp.