EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

06:57 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde recorda el vincle de Benidorm amb Andalusia a través de l'almadrava i destaca que els andalusos han engrandit les localitats de la província que han triat com la seua "llar"

Toni Pérez, reconegut com a Andalús de l'Any per la Federació Cultural d'Andalusia al sud de la Comunitat Valenciana

12 febrer 2023
Andaluz del Año

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha sigut hui reconegut com a Andalús de l'Any 2023 per la Federació Cultural d'Andalusia al sud de la Comunitat Valenciana (FECUAS), durant l'acte de commemoració del 'Dia d'Andalusia' celebrat a l'auditori ADDA d'Alacant. Un acte al qual han assistit entre altres, el president de la Diputació Provincial, Carlos Mazón; l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala; la delegada del Consell a la província d'Alacant, Antonia Moreno; el diputat provincial d'Arquitectura, José Ramón González de Zárate; i l'edil de Festes de Benidorm, Jesús Carrobles.

Toni Pérez, ha assegurat que "és un honor" rebre esta distinció i ha afirmat que no hi ha "millor manera i ocasió per a festejar el Dia d'Andalusia" que participant d'este acte, en el qual han actuat els cossos de ball i cors de les cases d'Andalusia d'onze localitats de la província, entre elles la de Benidorm.

Durant la seua intervenció, l'alcalde ha recordat el seu particular vincle familiar i del poble de Benidorm amb Andalusia a través de l'almadrava; vincle intensificat en les últimes dècades per l'important nombre d'andalusos instal·lats a la ciutat. Així, Toni Pérez ha incidit que són "molts els andalusos que a Benidorm han fet llar i mantenen amb si cultura, tradicions, festes i folklore que engrandixen la meua ciutat, com tantes altres de la província d'Alacant on estan tan arrelats".

L'alcalde ha agraït "l'esforç" de totes estes persones "en el dia a dia, per la integració, l'alegria i el caràcter obert que ací i allí definixen l'ADN d'Andalusia"; i ha reconegut l'"activitat incansable" de la Casa d'Andalusia de Benidorm, a la qual se sumen la Real Confraria de La nostra Senyora de l'Esperança i de la Pau i la Germanor del Roser. "Quanta Andalusia hi ha i es viu a Benidorm", ha subratllat.

Toni Pérez també ha tingut paraules per a la localitat de Jaén de Torredelcampo, homenatjada en esta celebració i que ha estat representada per l'edil de Cultura de la localitat i per la veu i l'art de la cantadora Fina d'Ángeles i el guitarrista Antonio Carrión.