EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

05:36 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Mobilitat va celebrar ahir a boqueta nit una reunió explicativa a veïns sobre detalls del soterrament de l'avinguda de Beniardà, les obres de la qual comencen dilluns que ve

Toni Pérez: "No és l'obra que Benidorm necessita i ha exigit; és una obra definitiva, en la seua execució, però no la definitiva en la nostra aspiració"

06 setembre 2022
Reunión Vecinos con el Alcalde de Benidorm.

L'actuació té un termini d'execució de deu mesos durant què resultarà afectat el sistema de trànsit rodat en la principal entrada al nucli urbà, havent-se organitzat un complet sistema alternatiu de vials i aparcaments.

Video Url

La Regidoria de Mobilitat va organitzar ahir tard en la Sala d'actes de l'Ajuntament de Benidorm una reunió explicativa per a conéixer els detalls del projecte de soterrament parcial de l'avinguda de Beniardà, així com els detalls del procés amb afecció en talls de trànsit, itineraris alternatius i el resultat final de les obres.

Des de l'Àrea d'Enginyeria els tècnics Óscar Orozco i Juan Carlos Sánchez Galiano van desenvolupar i van explicar al mig centenar d'assistents els detalls del projecte i articulació del sistema viari que possibilitarà les noves entrades a Benidorm per Llevant i Ponent, així com les mesures de trànsit que s'implementaran, els aparcaments dissuasius disposats amb este motiu i la planificació prevista dels treballs.

Les obres de soterrament comportaran el tall de l'avinguda Beniardà des del carrer Capità Cortés fins a la rotonda de l'estació potabilitzadora. Per això, a partir del 12 de setembre, els vehicles que circulen per la CV-70 i l'N-332 hauran d'accedir principalment a Benidorm per les avingudes Joan Pau II en la zona de Ponent i Comunitat Europea en la zona de Llevant. Estos itineraris alternatius, com ja va avançar el regidor de Mobilitat José Ramón González de Zárate, estaran senyalitzats en totes dos carreteres amb molta antelació perquè els conductors tinguen tota la informació i puguen utilitzar-los.

Addicionalment, es va explicar en la reunió i va ser avançat pel regidor, els residents i vehicles d'emergència podran accedir a Benidorm pel Camí del Llandero, que es configurarà com a sentit únic d'entrada. Des del carrer Itàlia els vehicles podran desplaçar-se fins al carrer Verge de la Rosada, que passarà a ser de doble sentit, i d'ací per l'avinguda de l'Aigüera i carrer Orxeta per a arribar a l'avinguda de Beniardà. Des del 22 d'agost s'han desenvolupat actuacions per a tindre operatiu este dispositiu viari. L'aparcament dissuasiu de Beniardà continuarà obert a tota classe d'usuaris i tindrà una nova distribució de la mobilitat, amb entrada i eixida per la part nord.

Per a agilitzar al màxim la circulació en la part de l'avinguda Beniardà que es manté operativa, es crearà una rotonda temporal en la confluència de Beniardà amb Capità Cortés. A més, es crearà una altra per a facilitar l'accés al pàrquing dissuasiu des de la CV-70.

Va donar la benvinguda als assistents a la reunió l'alcalde Toni Pérez qui va fer també un recordatori del procés sobre "un traçat de fa més de cent anys que ha anat modulant diferents versions sense variar el traçat" que ha portat a esta actuació que si bé "en 2015 contemplem com a il·lusionant el projecte de tramviarització que va arribar a l'Estació de Benidorm i havia de prosseguir cap a Altea" en canviar la modalitat en 2017 ha generat una dilació del procediment. Pérez es va manifestar "contrari a establir més fractures en la trama urbana i per "estar a favor del soterrament de la via del tren i no per soterrar la circulació".

L'alcalde va manifestar als veïns presents que esta "no és l'obra que Benidorm necessita i ha exigit" en referència a petició del soterrament de les vies enfront de la proposta de soterrament de la circulació, assenyalant que "és una obra definitiva en la seua execució, però no la definitiva en la nostra aspiració". Va advertir de les conseqüències i necessitat de l'execució considerant que és "una oportunitat per a resoldre un problema, encara que no siga l'obra definitiva en les aspiracions de la ciutat", i va demanar col·laboració i comprensió recordant que estes actuacions "imposen mancances en la fluïdesa del trànsit" i va recordar el recent exemple de la CV70, executada per la Generalitat Valenciana, per a retirar la tanca central.

Va recordar Pérez que "Ferrocarrils de la Generalitat ha disposat a Benidorm de facilitats per a desenvolupar les seues infraestructures i ara tenim en marxa una obra adjudicada per a la seua realització en setze mesos que hem negociat la seua execució en un termini de deu mesos, amb una reducció de sis mesos". Va explicar l'alcalde que el plantejament de l'actuació contemplava "almenys un estiu i dos setmanes santes, fins i tot un segon estiu, i negociem desplegar-la en deu mesos, començant dilluns que ve 12 de setembre", destacant els treballs previs escomesos. L'objectiu, va precisar l'alcalde, és "concentrar l'execució de l'obra per a causar el menor impacte sobre veïns i el conjunt de la ciutat".

L'avinguda de Beniardà, va destacar Pérez, ve a registrar puntes de quasi 36.000 vehicles al dia, "la qual cosa la convertix en la via urbana amb major càrrega de trànsit" per a la qual s'ha disposat un viari alternatiu d'entrades i eixides, "amb especial atenció a residents, com la proposta del camí del Llandero" i el dispositiu d'aparcaments alternatius.

Toni Pérez va assenyalar que en el dispositiu s'han tingut en compte les components de "trànsit, seguretat, emergències, transports escolar i urbà, així com serveis bàsics" demanant als veïns "paciència i comprensió per a després d'estos mesos arribar a una ciutat millor". Va insistir que és necessari en estos mesos un esforç de tots i va recordar els avantatges per als desplaçaments a peu i en servei públic que oferix una ciutat com Benidorm, assenyalant la voluntat de completar els treballs en el període pactat.

Va agrair l'alcalde la participació presencial en l'acte i va assenyalar l'obra com "una gran oportunitat per a canviar radicalment un vial cap a una mobilitat i una ciutat millor".

En l'enllaç https://www.youtube.com/watch?v=lenyzvcxubk pot ser consultada la sessió informativa de la vesprada d'ahir.