EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

01:16 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez va destacar la figura del 'mestre' i el lliurament dels directius de les bandes en pro de la cultura

Rafael Doménech rep l'homenatge de l'SM La Nova en el concert de l'11é aniversari de l'entitat

07 maig 2023
La Nova Rafael Doménech

El director i compositor Rafael Doménech va rebre ahir dissabte l'homenatge de la Societat Musical La Nova. A ell va estar dedicat el concert que l'entitat va oferir amb motiu del seu 11é aniversari a l'auditori del centre cultural i en el qual van sonar peces del mateix Rafael Doménech com els pasdobles 'Francisco Antón, Picorro' i 'Embruixament d'Anna', amb les quals es va obrir la primera i segona part del recital respectivament. Van completar el programa 'Raphsody for Alt Saxophone' d'André Waigneim; 'Oblivion' d'Astor Piazzolla; 'Palindromia flamenca' d'Antonio Ruda Peco; i 'Highlights from Chess' d'Ulvaes i Andersson.

L'alcalde, Toni Pérez; el regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez; membres de la Corporació; i el propi homenatjat, acompanyat de la seua família, van assistir al concert, que es va saldar amb èxit de públic a l'auditori.

Sota la batuta de Francisco José Rovira Peretó, l'SM La Nova va tancar el programa del concert amb el pasdoble que el director va compondre a Rafael Doménech en 2007. Però més enllà del programa, l'entitat musical tenia reservades dos sorpreses per a l'homenatjat i per al públic.

Així, la banda va interpretar 'Granada', d'Agustín Lara, per a rememorar l'etapa de l'homenatjat en Sonartis Group, grup amb el qual durant anys va actuar en una coneguda sala de festes de Benidorm. I com a colofó a l'acte, Rovira Peretó va cedir la batuta a Rafael Doménech perquè dirigira a l'SM La Nova en la interpretació del seu famosíssim pasdoble 'Festa a Benidorm', que el públic va acompanyar amb palmes de manera entusiasta.

L'alcalde va incidir quan es mereix este homenatge una persona que ha format a diverses generacions de músics a Benidorm. Durant la seua intervenció, es va referir al lliurament del "directiu de banda que no és músic" i que s'encarrega "de la logística", "de recaptar ajudes" i "d'impulsar projectes". Toni Pérez va destacar la labor de les persones que durant dècades s'ha dedicat a esta tasca i que "van fer possible que Benidorm tinga un recorregut històric-musical i cultural inimaginable en els anys setanta quan Rafael Doménech va arribar a la ciutat, uns meravellosos conservatoris, escoles d'educands i tres bandes de música que alimenten l'ànima, l'esperit i la cultura d'esta ciutat amb concerts tan meravellosos com el de hui".

A més d'homenatjar el 'mestre' Rafael Doménech, l'SM La Nova, a través del seu president, Juan Vicente Moreno, va entregar una mètopa al músic José Antonio Carmona en complir-se deu anys del seu ingrés en la banda.