EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

11:38 AM

HORA BENIDORM

21ºC

Núvol con lluvia escasa

SE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

90%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Més de 9.000 alumnes inicien demà el curs en els 14 col•legis i cinc IES de Benidorm

07 setembre 2016
Default Image
Curabitur ullamcorper magna nec mauris ornare, non feugiat purus euismod. Sed sed consectetur odio. Fusce pretium eros elit, in faucibus ipsum viverra eget.

Al voltant de 5.000 estan matriculats en 2n cicle d'Infantil i Primària, i més de 4.000 en ESO, Batxiller i Cicles Formatius

L'Ajuntament ha realitzat obres de manteniment en tots els col•legis de la ciutat

Més de 9.000 alumnes de 2n cicle d'Educació Infantil, Primària, ESO, Batxiller i Cicles Formatius inicien demà, 8 de setembre, el curs escolar 2016/2017 en els 14 col•legis sostinguts amb fons públics i en els cinc Instituts d'Ensenyament Secundari (IES) de Benidorm.

Segons les dades de la Regidoria d'Educació, en els col•legis de la ciutat s'han matriculat un total de 1.461 alumnes de 2n cicle d'Educació Infantil. D'ells, 483 ho han fet en Infantil de 3 anys, quedant el dia de hui 51 vacants en este tram educatiu. Pel que es referix a Primària, el nombre d'alumnes matriculats ascendix a 3.522; mentre que s'han completat les 18 places habilitades per Conselleria per a l'aula experimental de 2 anys del col•legi Puig Campana.

Enguany, i després dels canvis introduïts per la Conselleria d'Educació en el calendari escolar, els estudiants d'ESO, Batxiller i Cicles Formatius tornen a les aules coincidint amb l'inici del curs en Infantil i Primària. En estos moments, i segons les dades provisionals de matrícula dels cinc IES de Benidorm, el nombre d'alumnes ronda els 4.000 alumnes, encara que esta xifra variarà en els pròxims dies, ja que seguix obert el període de matriculació. A estos estudiants se sumen els 246 que cursaran ESO en el centre concertat Nuestra Señora de los Dolores.

Durant l'estiu i de cara a l'inici del curs, l'Ajuntament ha realitzat actuacions de manteniment en tots els col•legis públics de la ciutat amb l'objectiu que les aules i instal•lacions escolars es troben en estat òptim per a rebre als alumnes.

En total, i a més de les reparacions de persianes i obres d'obra de paleta, lampisteria i electricitat realitzades pels servicis tècnics a petició dels col•legis, l'Ajuntament ha invertit 141.094,28 euros en el pintat de tots els centres i en actuacions concretes en els col•legis Aitana, Mestre Gaspar López, Bautista Lledó, Els Tolls, El Murtal, Serra Gelada, Miguel Hernández i Leonor Canalejas. En este últim se seguixen les obres per a adequar com a menjador provisional el Saló d'Actes, després que a la fi de la setmana passada, atenent la petició de Conselleria i seguint recomanacions tècniques, s'haja procedit al tancament dels blocs de les cases dels mestres, en els baixos dels quals es trobaven la cuina i el menjador.

Transport escolar

La tardança de la Conselleria a l'hora de convocar les ajudes al transport per al curs 2016/2017 ha provocat que "a menys de 24 hores d'iniciar-se les classes, desconeguem quants alumnes de l'ESO del Salt de l'Aigua rebran estes ajudes i quins alumnes quedaran exclosos", ha indicat l'alcalde i delegat d'Educació, Toni Pérez. De fet, el termini per a sol•licitar estes ajudes es va obrir a la fi de juliol i es va tancar dilluns passat.

Pérez ha recordat que "després del canvi del sistema de transport operat unilateralment per la Conselleria el curs passat", el departament dirigit per Vicent Marzá "es va comprometre a revisar-ho". Açò no obstant, "a hores d'ara Conselleria no ha variat el sistema, per la qual cosa entenem que l'administració autonòmica només assumirà el transport dels alumnes que visquen a més de 3 quilòmetres en línia recta del complex del Salt de l'Aigua", deixant a la resta sense l'ajuda al transport.

L'alcalde ha avançat que, davant esta situació i per a evitar contratemps als estudiants i les seues famílies, l'Ajuntament ha previst de forma extraordinària i juntament amb la concessionària del transport urbà, Llorente Bus, "els mitjans necessaris per a garantir el transport de tots els alumnes durant els primers dies de classe, per a transcorreguts els terminis oportuns anar acomodant els servicis i acollir en el sistema de bonificació a càrrec de l'Ajuntament a tot l'alumnat que finalment quede exclòs del transport de Conselleria -administració competent en esta matèria-, tal com hem anat fent des de setembre del 2015".