EL TEMPS A BENIDORM ARA

10

05:50 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Junta de Govern aprova una partida de 157.794,10 euros per a bonificar el transport escolar a l'alumnat del Salt de l'Aigüa i l'IES Mediterrània

Més de 8.100 xiquets i adolescents tornen a les aules a Benidorm

11 setembre 2023
Inicio de curso

Este curs s'han creat tres noves unitats d'Educació Infantil i s'està a l'espera que la Conselleria autoritze l'obertura d'una altra en Primària.

Més de 8.100 xiquets i adolescents han tornat hui a les aules d'Educació Infantil, Primària i Secundària de Benidorm després de les vacances estivals, en una jornada que s'ha desenvolupat sense incidències i que ha estat marcada per l'emoció i els nervis de moltes famílies. L'alcalde Toni Pérez ha donat la benvinguda a este curs acadèmic 2023-2024 al costat de la regidora d'Educació, Maite Moreno, en el CEIP Els Tolls, el col·legi amb més alumnes del municipi.

Este centre és un dels huit col·legis en els quals el Consistori benidormer ha dut a terme en els últims mesos la instal·lació de plaques fotovoltaiques en la coberta per a generar energia destinada a l'autoconsum, amb l'objectiu d'estalviar en la factura elèctrica i reduir en més de 375 tones anuals les emissions de CO₂ a l'atmosfera. El projecte, que també s'ha desenvolupat en altres quatre edificis municipals, entre ells l'Escola Infantil Municipal Les Fontanelles, ha suposat una inversió d'1.045.450,06 euros.

Igualment, la Junta de Govern Local ha aprovat este mateix dilluns una partida de 157.794,40 euros per a bonificar el transport escolar a l'alumnat d'Infantil, Primària, Secundària i ensenyaments postobligatoris dels centres situats en el complex escolar del Salt de l'Aigüa –els col·legis públics Mestre Gaspar López i Gabriel Miró i els IES Pere Maria Orts i Bosch, Bernat de Sarrià, l'Almadrava i Beatriz Fajardo– i de l'IES Mediterrània que no complixen amb els requisits per a beneficiar-se de les beques de la Generalitat. La despesa s'aplicarà en dos fases: des d'este mes de setembre fins al 31 de desembre de 2023, amb una despesa total de 63.963,93 euros; i des de l'1 de gener de 2024 fins a final del pròxim curs, per a això s'invertiran altres 93.830,47 euros.

Estes inversions se sumen a altres ajudes que des del Consistori ja s'han posat s'han posat o es posaran en marxa per a minorar en la mesura que siga possible la despesa que per a moltes llars representa la tornada a escola. "Des de l'Ajuntament mantenim el nostre compromís amb les famílies de Benidorm, posant a la seua disposició mesures d'ajuda i suport, i incrementant-les segons les necessitats, especialment ací on no arriba cap altra administració", ha manifestat l'alcalde.

Més aules d'Infantil i Primària

La primera jornada de classes s'ha desenvolupat sense incidències destacables en els tretze col·legis i cinc instituts públics de la ciutat. En ells, una mica més de 8.100 menors, 5.500 en Educació Infantil i Primària i altres 2.600 en Secundària, als quals se sumen els qui cursen ensenyaments postobligatoris en Batxillerat o Cicles Formatius, s'han retrobat amb els seus amics després de les vacances d'estiu o s'han incorporat per primera vegada a les aules, en el cas dels xiquets i xiquetes d'Educació Infantil de 2 i 3 anys.

Els col·legis públics de Benidorm han ampliat enguany la seua oferta educativa amb la creació de tres noves unitats d'Educació Infantil: una per a xiquets de 2 anys en el CEIP La Cala; una de P4 en el CEIP Vasco Núñez de Balboa i una altra de P5 en el CEIP Miguel Hernández, segons ha explicat la regidora d'Educació, Maite Moreno. A més, l'edil ha indicat que també s'ha sol·licitat la creació d'una altra aula de Primària en el CEIP Mestre Gaspar López i que s'està a l'espera de resposta per part de la Conselleria d'Educació.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file
Video Url