EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

14:30 PM

HORA BENIDORM

25ºC

Intervals de núvols

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

10%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament va ampliar els horaris, va establir controls d'accés i aforaments, i va reforçar la neteja i desinfecció garantint les mesures higienicosanitàries

Més de 6.000 persones van visitar de forma escalonada els cementeris durant Tots Sants i dies previs

10 novembre 2020
Més de 6.000 persones van visitar de forma escalonada els cementeris durant Tots Sants i dies previs...

Poc més de 6.000 persones van visitar els cementeris de Benidorm "de manera escalonada" durant la festivitat de Tots Sants i en els dies previs, segons ha informat la regidora de l'àrea, Ángela Llorca, qui ha incidit que "des de l'Ajuntament es van adoptar totes les mesures necessàries per a garantir en tot el moment el compliment de les directrius higienicosanitàries". Així, Llorca ha recordat que "durant sis dies, del 28 d'octubre al 2 de novembre, es va ampliar l'horari dels fossars, que van estar oberts de manera ininterrompuda des de les 08.00 a les 19.00 hores, per a afavorir que l'assistència a les instal·lacions fora fluida i escalonada".

A més, dins del protocol sanitari es va establir un control d'accessos i d'aforaments. Uns aforaments que van quedar fixats en 186 persones de manera simultània en el cementeri 'Mare de Déu del Sofratge' i 1.816 en el de 'Sant Jaume", i que "en cap moment es van arribar a completar".

Segons les dades recaptades en el control d'accessos de totes dos instal·lacions, l'1 de novembre va ser la jornada amb més assistents al cementeri de 'Sant Jaume', amb un total de 1.801 persones al llarg de tota la jornada; mentre que els dies anteriors es van tancar amb 890 –dijous, 29 d'octubre–, 1.015 –dia 30- i 1.430 –dissabte 31–.

En el cas del cementeri 'Mare de Déu del Sofratge–, el divendres van visitar les instal·lacions 333 persones, 296 ho van fer el dissabte i 333 el diumenge dia 1. "En el moment amb major ocupació, va haver-hi 60 persones en les instal·lacions, un terç de l'aforament màxim fixat".

Llorca ha destacat que "la població va entendre perfectament la situació excepcional provocada per la pandèmia i va repartir les seues visites als cementeris en diverses jornades, la qual cosa agraïm una vegada més".

Al marge del control d'accessos i aforament, l'Ajuntament va desplegar un dispositiu especial de neteja per a la desinfecció contínua dels elements d'ús comú i els banys públics. Així mateix, l'entrada i eixida es va realitzar per punts diferenciats per a evitar la confluència de persones i a l'interior de les instal·lacions es van senyalitzar els itineraris de circulació. En els accessos i eixides es van instal·lar dispensadors de gel hidroalcohòlic; i l'ús de la màsquera va ser obligatori, així com el de guants per a utilitzar els elements d'ús comú, com a escales i fonts.

Missa de difunts

L'església de Sant Jaume i Santa Anna ha acollit este matí una missa en memòria de les persones mortes en l'últim any a la ciutat; un acte religiós que tradicionalment se celebra coincidint amb les Festes Majors Patronals, que enguany han sigut suspeses a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. A la cerimònia religiosa han assistit, entre altres, l'alcalde, Toni Pérez; l'edil de Festes, Jesús Carrobles; així com representants de la Corporació municipal. Esta vesprada, a les 19.00 hores, hi haurà un segon ofici religiós també en record dels difunts en la mateixa parròquia.