EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

15:04 PM

HORA BENIDORM

13ºC

Poc núvol

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Juliol i agost es van tancar amb rècord de visitants

Més de 55.000 persones han visitat el Tossal de La Cala des de principi d'any

25 novembre 2022
Visitas al Tossal de La Cala
Visitas al Tossal de La Cala

Patrimoni Històric oferix la possibilitat de conéixer més en profunditat el jaciment, recorrent-lo al costat d'un arqueòleg.

Des de principi d'any més de 55.000 persones han visitat el Tossal de la Cala, segons les dades traslladades hui per la regidora de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer, que ha afirmat que "estes xifres constaten que el nostre jaciment suscita cada vegada major interés entre residents i visitants, que s'acosten fins a este punt per a conéixer el fortí romà del segle I abans de Crist i gaudir, a més, d'una de les millors vistes panoràmiques de Benidorm".

Pellicer ha indicat que "com ja vam poder comprovar durant la primera meitat de 2022, l'afluència al Tossal és constant i regular durant tot l'any, amb pics de visites en els principals períodes vacacionals o coincidint amb festivitats". De fet, "durant este estiu hem aconseguit un nou rècord de visites, en sumar entre els mesos de juliol i agost més de 13.700 visitants, al voltant de 2.200 més que en el mateix període de l'any anterior".

L'edil ha recalcat que "estes xifres ens esperonen a continuar treballant en el reconeixement del nostre 'castellum', catalogat com a Bé d'Interés Cultural (BIC) i que després de les successives campanyes d'excavació i projectes d'intervenció s'ha convertit en un jaciment totalment accessible i el millor llenç per a comprendre com s'organitzaven els fortins romans de l'època de la Guerra de Sertori". En este punt, Pellicer ha destacat que "el nostre jaciment és el que més informació ha facilitat als arqueòlegs sobre esta mena de construccions militars, tant des del punt de vista urbanístic, com a sociològic i etnològic".

Així mateix, ha recordat que "els qui vulguen conéixer en més profunditat i detalls com es vivia en el 'castellum' o el paper que este va jugar durant la Guerra de Sertori, des de l'Ajuntament oferim la possibilitat de recórrer el jaciment acompanyats per un arqueòleg". Estes visites guiades es realitzen els divendres cada hora entre les 16.00 i les 18.00 hores; i els dissabtes i diumenges, també cada hora, a partir de les 10.00 hores i amb un últim passe a les 13.00 hores. El recorregut guiat es pot concertar en el correu electrònic visitatossal@benidorm.org.

A estes visites guiades dels caps de setmana se sumen les que al llarg de l'any fan centres escolars i educatius. L'última d'estes visites la va protagonitzar un grup de 40 alumnes de les Aules de l'Experiència de la Universitat Miguel Hernández que cursen els seus estudis en el CEAM d'Altea.