EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

18:35 PM

HORA BENIDORM

11ºC

Cobert con lluvia

NE 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

100%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez, fa una crida per a «preservar el llegat de la Carta Magna 43 anys després»

María Zaragoza i Bàrbara Pérez homenatjades a Benidorm en el Dia de la Constitució

06 desembre 2021
Benidorm. Día de la Constitución 2021.
Benidorm. Día de la Constitución 2021.

En l'acte, celebrat en la plaça de la Hispanitat, s'ha reconegut el valor i coratge al grup de salvament de platges.

Benidorm ha celebrat el quaranté tercer aniversari de la Constitució Espanyola amb un acte institucional en la plaça de la Hispanitat en què l'Ajuntament ha entregat, de mans de l'alcalde, Toni Pérez, la Medalla Corporativa de la ciutat a les primeres edils triades democràticament a la ciutat, María Zaragoza Lloret i Bàrbara Pérez Llinares. I també al grup de salvament que va rescatar a una turista el passat estiu posant en perill la vida dels seus integrants, format per Alejandro Ortiz, Adam Pisarczyk i José Bautista, al costat de Daniel Jiménez, patró d'embarcació.

En l'acte, que ha començat al migdia, ha participat la Corporació municipal en ple i ha comptat amb la presència del diputat autonòmic, Manuel Pérez Fenoll, membres dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i una nodrida representació de les associacions i entitats ciutadanes de Benidorm, entre elles, les reines Major i Infantil de les Festes Majors Patronals 2021, Paula Pérez i Sofía Fuster.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha destacat l'efemèride, el "dia gran de la democràcia espanyola", i ha tingut un primer record per als quals continuen combatent "en primera línia" la pandèmia i per als qui encara "la sofrixen i patixen".

Ja han passat quaranta-tres anys des que "el poble espanyol es va regalar un marc de convivència en el qual tots cabem", ha recordat l'alcalde. Una Constitució que "va portar l'equilibri plural i el va convertir en l'atmosfera natural amb la qual viure en democràcia a Espanya".

Toni Pérez ha reivindicat el valor de la Transició que va fer possible el marc constitucional i "sense la qual no s'explica el sistema democràtic en el qual ens desemboliquem", sorgit en 1978 amb "el desig d'avançar cap al futur". L'alcalde de Benidorm ha apostat per continuar avançant dins d'este marc i del municipalisme "en una segona descentralització" que permeta "prestar una millor atenció als nostres veïns i veïnes".

El primer edil ha felicitat els premiats amb la Medalla Corporativa de la ciutat i també ha traslladat eixe reconeixement a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat que protegixen "el lliure exercici dels drets i llibertats" al mateix temps que garantixen la seguretat ciutadana.

Finalment, Toni Pérez, ha fet una crida "per a preservar el llegat de la Carta Magna" que manté "tota la seua força i vigor democràtic quaranta-tres anys després".
 

Equip de salvament

En nom de l'equip de salvament, Alejandro Ortiz ha agraït la condecoració i l'ha feta extensible "a la resta de companys" dels equips de salvavides de la ciutat sobre els qui recau la "gran responsabilitat" de vetlar per la vida de "els milers de persones que visiten les nostres platges".

Ortiz ha advocat perquè el reconeixement públic "servisca per a engrandir la imatge dels socorristes" sempre pendents de la seguretat dels banyistes, encara que el seu treball "no siga sempre captat per les càmeres", com el succeït en passat 14 de setembre amb l'empenta demostrada que va posar en perill la vida de tot l'equip per rescatar a una turista que es debatia entre les ones.

Les primeres edils democràtiques

En nom de María Zaragoza, la seua filla Dolores Llinares, s'ha dirigit als presents per a agrair el reconeixement públic. Ha recordat que hui "es parla de l'apoderament de les dones i del desfasament que continua havent-hi entre els ritmes de l'evolució entre hòmens i dones". Dolores Llinares ha emfatitzat que és en les dones on "recau la responsabilitat de les conquestes" socials.

De María, sa mare, ha realçat "la seua energia, il•lusió i carisma" que "han impregnat" tota la seua vida "com a mestra, empresària o fent labors socials". I, sobretot això, el seu "amor pel seu poble", Benidorm.

També ha pres la paraula Bàrbara Pérez, que, a punt de complir huitanta anys, s'ha mostrat agraïda "a la vida" i a aquells amb els qui la compartix. Persones dels qui afirma haver aprés
"valors i conviccions que encara hui m'acompanyen". "Sempre –ha subratllat– he intentat aportar el meu granet d'arena perquè el meu poble fora millor".

Bàrbara Pérez ha recordat als seus companys de la corporació municipal de 1979 que "excepte María i jo, tots hòmens", i a totes les persones que al llarg de "la història del nostre poble s'han esforçat per fer el millor per Benidorm". Finalment, la guardonada ha llançat un missatge als més jóvens per a animar-los a no renunciar a "aconseguir el seu somni per molt gran que este siga" i que sempre aspiren a construir "una millor societat i fer un Benidorm cada dia millor".

Després dels parlaments, l'acte ha finalitzat amb la interpretació dels himnes de la Comunitat Valenciana i d'Espanya