EL TEMPS A BENIDORM ARA

09

17:53 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Intervals de núvols

SO 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

30%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La peça és obra del compositor Azael Tormo, que ja es va alçar amb el premi la passada edició

L'obra 'Serra Gelada marxa cristiana', guanyadora del XXI Concurs de Composició de Música Festera

25 setembre 2022
XXI Concurso de Composición de Música Festera
XXI Concurso de Composición de Música Festera

L'obra 'Serra Gelada marxa cristiana' ha sigut triada pel jurat com la guanyadora del XXI Concurs de Composició de Música Festera, una decisió que es va conéixer anit i que comporta un premi de 2.000 euros. Esta marxa cristiana és obra del compositor Azael Tormo Muñoz, que ja va véncer en l'edició anterior amb la marxa mora 'Andrés, músic i tagarino'.

La peça va ser interpretada al final del concert que va tindre lloc anit a l'auditori Óscar Esplá, una vegada que es va donar a conéixer l'autor d'esta. La decisió va ser adoptada per un jurat tècnic compost pels directors i compositors locals Josep Cano i Antonio Espinosa, al compositor i professor Pedro Salines i el músic local Javier Cidrón en representació de l'Associació de Moros i Cristians, i presidit pel regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez.

El concert d'ahir va ser seguit per un gran nombre d'assistents a l'auditori, entre els quals es trobava l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, l'edil de Festes, Jesús Carrobles, membres de la corporació, les reines de les Festes Majors Patronals, Aila Merenciano i Chloe D'Hebboudt, el president de la Comissió, José Vicente Fuster, i representants de diverses entitats festeres.

El concert va ser oferit per la Unió Musical de Benidorm, sota la direcció de Rafael Gómez Parra, que va interpretar les marxes 'Jamalajam' de J. Ferrándiz, 'Pepet' de P. Salines, 'Xabat' de S. Gómez, 'Creu Daurà' de F. Valor, 'Juanvi Rei nassarita' de F. J. Rovira, 'El bon fester' de J. Sr. Cano i 'Andrés, músic i *tagarino'.

Al final de l'acte la Unió Musical va tocar la marxa guanyadora, que després va ser interpretada de nou sota la batuta del seu compositor.

Amb anterioritat, l'acte va començar amb l'entrada dels estendards de cadascuna de les filaes de la festa de Moros i Cristians de la ciutat i el pregó a càrrec del professor Francisco Amillo, qui va parlar de la relació entre la festa de Moros i Cristians i la història de Benidorm, així com dels episodis històrics i avatars que ha patit la ciutat al llarg dels segles a causa de les incursions corsàries.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, va tancar l'acte amb una intervenció en la qual es va mostrar segur que "les filaes faran que Benidorm torne a brillar amb els Moros i Cristians" i va avançar que "tindreu a l'Ajuntament al vostre costat per a omplir els carrers de baluern, color, música i pólvora".

Pérez va felicitar Azael Tormo, el compositor guanyador, que es va emportar un premi de 2.000 euros, abans que el primer edil anunciara que el títol definitiu de la peça guanyadora serà 'Serra Gelada marxa cristiana'.