EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

11:45 AM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

S 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde marca com a prioritats per a 2017 l'engegada del polígon industrial i la licitació de l'avinguda del Mediterrani

22 desembre 2016
El alcalde marca como prioridades para 2017 la puesta en marcha del polígono industrial y la licitación de la avenida del Mediterráneo

Assegura que serà un any "dur" en l'econòmic però en el qual se seguirà reduint deute sense renunciar a la inversió

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha assegurat hui que 2017 deu ser un any amb dos objectius prioritaris: l'engegada del polígon industrial i la licitació del projecte de remodelació de l'avinguda del Mediterrani. En la tradicional trobada nadalenca amb els mitjans de comunicació, l'alcalde s'ha referit també a la necessitat de "donar una solució" a l'Armanello, i ha insistit que totes estes qüestions han de dur-se a terme amb el compromís de tots els grups polítics.

Pérez ha afirmat que, "malgrat les dificultats econòmiques", de cara a l'any que ve la ciutat "ha de fer un pas de gegant i finalitzar si és possible tot el que permeta posar en funcionament ja el polígon industrial", havent d'abordar per a açò l'execució de la rotonda que d'accés a esta zona des de l'N-332 i també el vial que una este punt amb l'avinguda de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, s'ha referit a l'avinguda del Mediterrani, assegurant que "hem treballat molt en el 2016" per a asseure les bases d'esta remodelació i "ara necessitem que tothom estiga a l'altura per a poder ja licitar el projecte". Pérez ha indicat que Benidorm no pot tancar l'any pròxim "sense tenir un projecte clar, en el qual tothom participe en el seu disseny" que permeta "poder saber el pressupost de la remodelació i licitar les obres".

L'alcalde ha remarcat que estes actuacions requerixen inversió en un any que "serà molt dur econòmicament", per "les obligacions contretes per l'Ajuntament en 2012", que provocaran "una tensió dels nombres" i que propiciaran que "s'haja de començar a amortitzar moltíssim capital, al voltant d'uns 10 milions d'euros".

Malgrat estes xifres, Pérez ha subratllat que no es renunciarà a invertir en obres i accions que milloren l'escena urbana, com ja s'ha fet enguany i amb la mirada posada a "fer de Benidorm una ciutat 100% accessible" en 2018, coincidint amb el 70 aniversari de la Declaració de Dret Humans. L'alcalde ha aclarit que a l'hora de dissenyar obres en via pública es tindran en consideració les peticions veïnals, igual que ha ocorregut en 2016. Referent a açò ha recordat que "el primer pressupost participatiu s'ha complit per complet com reconeixia el Consell Veïnal", destinant recursos 'extra' a atendre propostes veïnals al marge d'eixe document.

L'alcalde ha apuntat que malgrat ser l'exercici amb més inversió dels últims anys, l'Ajuntament ha complit amb el Pla d'Ajust i s'ha aconseguit "rebaixar moltíssim el deute, complint amb els objectius d'amortització i superant-los". De fet al tancament del 2016 el deute municipal quedarà en al voltant de 66 milions, quan el pla d'ajust marcava 73.