EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

15:34 PM

HORA BENIDORM

28ºC

Poc núvol

NE 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La zona taronja serà d'estacionament exclusiu per a residents i la zona verda serà gratis per a residents i de pagament per a no empadronats

L'Ajuntament acorda amb les associacions empresarials i els veïns les zones d'aparcament regulat en tota la ciutat

09 novembre 2021
Movilidad

L'Ajuntament de Benidorm ha acordat amb les associacions empresarials de la ciutat, el Consell Veïnal i les associacions de veïns la delimitació de les zones d'estacionament regulat en el terme municipal amb els nous colors que les definiran. Així s'ha posat de manifest durant la celebració del Consell de Mobilitat que ha tingut lloc hui.

El regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, ha remarcat en aqueix sentit que "ens hem reunit amb totes les associacions empresarials de la ciutat i amb les associacions de veïns i s'ha pactat amb tots ells".

En la reunió de hui s'ha donat a conéixer l'estudi que s'ha realitzat en tot el terme municipal sobre l'estacionament i la seua viabilitat a Benidorm.

Segons arreplega este estudi, la zona d'estacionament exclusiu per a residents estarà acolorida de taronja en lloc del blanc actual. Estos carrers es concentren en la seua majoria en la zona de Foietes-Colònia Madrid i Els Tolls, encara que també hi haurà zona taronja en algunes vies del Racó de Loix, el Camp i La Cala.

Una altra de les novetats se centrarà en l'acolorit de la denominada zona verda. En estes vies l'aparcament serà gratuït per als residents, però de pagament per a la resta de vehicles. Se situarà en la part de davall de Mercasa, alguns carrers del Camp, Llevant i el Racó de l'Oix.
Igual que en anys anteriors, en alguns carrers en Llevant es mantindrà la zona blava en els mesos d'estiu mentre que al final de la temporada alta tornaran a ser d'estacionament lliure.
Finalment, Vicente Lorca Alós i l'avinguda de Xixo seran zona verda d'aparcament durant els mesos d'hivern, mentre que a l'estiu serà zona blava ORA.

González de Zárate ha precisat que la zona verda d'aparcament "s'ha dissenyat sobretot en carrers amb molts locals i establiments comercials segons ens han demanat veïns i empresaris".
Quant a la zona taronja per a residents, esta començarà a pintar-se este mateix mes partint des de la zona de Colònia Madrid-Foietes. Amb este nou color, ha subratllat el regidor, "es dissiparan tots els dubtes que poguera haver-hi entre els usuaris respecte a la zona d'aparcament per a residents o la d'estacionament lliure". Fins al moment del repintat, la zona de pàrquing de residents està acolorida amb una línia blanca contínua, mentre que la d'aparcament lliure és discontínua.

El nombre de places d'estacionament exclusiu per a residents (color taronja) és aproximadament de 1.694 en tota la ciutat actualment, "encara que s'estendrà a més zones que ja s'estan analitzant" ha indicat l'edil. Les places gratuïtes per a residents i de pagament per a la resta de vehicles (zona verda) suposen un total aproximat de 1.586, encara que també s'incorporaran noves vies, mentre que la zona que serà verda a l'hivern i blava a l'estiu ocuparà unes 310 places. Finalment, cal indicar que el nombre de places de zona blava en el terme municipal ascendix a unes 1.400.

A totes elles se sumen les més de 5.000 places situades en els aparcaments dissuasius repartits en els principals accessos a Benidorm i altres 6.000 d'estacionament lliure en superfície.

En el Consell de Mobilitat també s'ha abordat el transport públic urbà, punt en el qual el gerent del Grup Avanza, Pablo Álvarez, ha exposat les tres actuacions que està desenvolupant l'empresa.

D'una banda, l'anomenada 'targeta ciutadana', de la qual s'emetran 40.000 exemplars amb un saldo de 10 euros per a empadronats amb l'objectiu de "fomentar el transport públic". En segon lloc, la instal·lació de pantalles informatives en les principals parades de bus amb informació de les arribades d'autobusos i altres avisos. En aqueix sentit, González de Zárate ha remarcat que el lleuger retard en la implantació obeïx "a la crisi de subministraments, especialment de xips, que afecta a tothom".

I finalment, la millora del trànsit a la ciutat mitjançant la connectivitat de les línies d'autobús amb els pàrquings dissuasius. "En este moment, des d'Estació TRAM i Autobusos ja hi ha connexió amb tres línies que porten al Centre, La Cala i Rincón de l'Oix" ha precisat Álvarez, que també ha recordat que en els pàrquings dissuasius citats hi ha "parquímetres per a traure de manera gratuïta el tiquet que servix per a agafar el bus anada i tornada".

Movilidad
Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 González de Zárate
Audio file

Baixa

Zonas de residentes
09 nov. 2021, 14:32