EL TEMPS A BENIDORM ARA

21

16:37 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvol

SO 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els catedràtics de la UA Antonio Gil Olcina i Antonio Rico presenten en El Torrejó el llibre 'Séquia Mare. Reg Major de l'Alfàs del Pi i Benidorm (1666-2016)'

La Séquia Mare, una infraestructura hidràulica essencial per al desenvolupament de Benidorm

02 febrer 2019
La Séquia Mare, una infraestructura hidráulica esencial para el desarrollo de Benidorm

L'edifici municipal del Torrejó ha sigut l'escenari on, hui al migdia, s'ha presentat el llibre 'Séquia Mare. Reg Major de l'Alfàs del Pi i Benidorm (1666-2016)', obra d'Antonio Gil Olcina, exrector de la Universitat d'Alacant (UA) i del catedràtic d'esta, Antonio Manuel Rico Amorós.

Amb el saló ple i molt públic en peus, els autors han detallat el desenvolupament del projecte iniciat en 1666 per Beatriz Fajardo i Mendoza i com esta infraestructura es va convertir amb el temps en eix vertebrador de la comarca possibilitant el seu avanç. En primer lloc facilitant la creació de zones de conreu i, finalment, sent peça clau i essencial per al desenvolupament del Benidorm com a capital del turisme de la Costa Blanca tal com hui la coneixem.

A més dels autors, en l'acte han intervingut l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, el director de publicacions de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert, Joan Borja; i el diputat provincial de Cicle Hídric, Francesc M. Sáez. Entre el públic, el diputat provincial Fernando Sepulcre, el regidor del Cicle de l'Aigua, José Ramón Gonzalez de Zárate, representants de diferents grups de la corporació i edils de les localitats veïnes de Polop, La Nucia i L'Alfàs del Pi.

En la seua intervenció, Toni Pérez ha destacat el paper "fonamental" de la Séquia Mare per al renaixement de Benidorm i ha posat l'accent en la necessitat de "fer valdre el nostre patrimoni històric i cultural". L'alcalde ha recordat que la idea de reconéixer la importància d'esta infraestructura hídrica, en l'actualitat en desús en el terme municipal, sorgix de la mà de la Taula del Bon Profit i que prompte va ser assumida per l'Ajuntament.

Toni Pérez s'ha referit a la restitució i reivindicació de l'únic tram de la séquia en sòl públic, flanquejat per un mural realitzat també per la Taula del Bon Profit que serà "pòrtic i entrada del qual està cridat a ser un dels grans parcs de la ciutat", el Parc de la Séquia Mare en unes obres que, en la 1a de les seues fases ja acabada, ha comptat amb un importantíssim finançament de la Diputació d'Alacant. "Una realitat —ha subratllat Pérez— que en breus dates estarà oberta al públic i on la naturalesa i especialment l'aigua, i la seua importància per a esta gran ciutat i el nostre territori, compartiran protagonisme afavorint la mateixa Séquia Mare i el seu rellevant paper social i econòmic durant més de 300 anys".