EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

10:38 AM

HORA BENIDORM

28ºC

Cel clar

S 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Quasi 3,3 milions de teleespectadors van veure en algun moment el programa, que va registrar un 10,5 de quota de pantalla i va ser el segon més vist del horari de màxima audiència

La segona semifinal del Benidorm Fest congrega a 34.000 espectadors més que la primera i torna a ser 'TT' mundial

02 febrer 2024
Benidorm Fest 2024

María Peláe obrirà demà a partir de les 22 hores la gala final i el villener Almácor actuarà en última posició.

La segona semifinal del Benidorm Fest celebrada anit va tornar a suposar un èxit incontestable quant a la seua difusió i impacte mediàtic i en xarxes socials. Així ho posen de manifest les dades conegudes este divendres, segons els quals la retransmissió per la 1 de Televisió Espanyola va congregar a 1.039.000 espectadors, 34.000 més que la primera semifinal, i una quota d'audiència del 10,5%. A més, en la xarxa social X (abans Twitter), el Benidorm Fest va tornar a situar-se com 'trending topic' nacional i mundial en esta segona gala, de la qual van eixir classificats St Pedro, María Peláe, Jorge González i Almácor, per a competir en la gran final del dissabte al costat de Nebulossa, Miss Caffeina, Sofía Coll i Angy Fernández per alçar el 'Micròfon de Bronze' i representar a Espanya en la pròxima edició d'Eurovisió.

Les etiquetes #benidormfestsemi2, #benidormfest2024 i #benidormfest van aconseguir el primer lloc entre les tendències nacionals i internacionals, amb seguiment en un total de 24 països. De fet, durant tota la jornada es van registrar 132.703 mencions totals, mentre que entre les 22.00 i les 00.00 hores, paral·lelament a l'emissió de la gala, va haver-hi un total de 104.728, amb un abast potencial que, segons la xarxa social, podria xifrar-se en 437 milions de persones.

Espanya, com és lògic, va ser el país en el qual més es va seguir l'esdeveniment, amb un 61,44% d'audiència en xarxes socials. Li va seguir l'Argentina (15,99%), Colòmbia (6,71%) i els Estats Units (1,93%) com a països amb major impacte, encara que també es van registrar 'post' d'altres zones més remotes com Austràlia, Nova Zelanda, el Canadà o el Japó, entre altres. Per trams d'edat, el més actiu en X va ser el grup de persones 25 a 34 anys, la qual cosa indica segons va explicar dies arrere María Eizaguirre, directora de Comunicació i Participació d'RTVE, "que el festival connecta de manera especial amb la gent jove, com ha ocorregut des del principi i com també passa amb Eurovisió". També és ressenyable el fet que els seguidors en xarxes del certamen van ser un 59,3% homes i un 40,7% dones.

Quant a l'impacte televisiu, la segona gala del Benidorm *Fest en RTVE va collir una quota de pantalla del 10,5% en la televisió convencional, cosa que va significar 1,1 punts més que en la segona semifinal de 2023, i va situar a este concurs musical com el segon programa més vist en la seua franja horària. La mitjana d'espectadors es va situar en 1.039.000, la qual cosa representa un increment de 34.000 persones respecte a la primera semifinal i de l'1,86% respecte a la segona edició, celebrada en 2023. No obstant això, la cadena pública ha indicat que quasi 3,3 milions de teleespectadors van seguir l'esdeveniment musical en algun moment de la seua retransmissió, una xifra superior també a la de l'any passat en un 3,2%.

Una altra dada que explica el bon acolliment del Benidorm Fest és el nombre de reproduccions registrades en les plataformes 'Spotify' i 'YouTube'. Les huit cançons dels artistes que competien en la semifinal d'ahir –els finalistes St Pedro, María Peláe, Jorge González i Almácor, a més de Marlena, Dellacruz, Yoli Saá i Roger Padrós– sumen en totes dos aplicacions un total de 5,8 milions de reproduccions en total, amb Marlena al capdavant en Spotify (1,4 milions) i Almácor en YouTube (425.000).

D'altra banda, RTVE ha donat a conéixer este migdia les dades del vot telefònic d'esta segona semifinal. María Eizaguirre ha detallat que es van rebre 6.365 vots, 4.436 d'ells via SMS i altres 1.939 en crides. D'ells, el cantant Jorge González va ser el preferit entre el públic, amb 1.399 vots, la qual cosa representa quasi el 22% del total.

Ordre d'actuació en la final

Els huit classificats per a la gran final han participat este divendres en una roda de premsa que ha tingut lloc en la plaça del Castell, al costat de la directora de Comunicació i Participació d'RTVE i en la qual han assistit com a públic, entre altres, l'alcalde Toni Pérez i el regidor de Festivals i Esdeveniments, Jesús Carrobles.

En este acte s'ha dut a terme, també, el sorteig de l'ordre en el qual participaran els finalistes en la gala d'este dissabte, per al qual ha actuat com a mà innocent la guanyadora de la segona edició del Benidorm Fest, Blanca Paloma.

La sort ha volgut que María Peláe siga l'encarregada d'obrir la gala, cantant en primera posició. Després d'ella ho faran St Pedro, Angy Fernández, Jorge González, Nebulossa, Sofía Coll, Miss Caffeina i, finalment, Almácor, que tancarà les actuacions que competixen per estar en el Festival d'Eurovisió del pròxim mes de maig a Malmö, Suècia.