EL TEMPS A BENIDORM ARA

01

20:06 PM

HORA BENIDORM

14ºC

Núvol

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els controls s'emmarquen en un conveni amb la DGT i es complementen amb l'activitat ordinària dels agents

La Policia Local de Benidorm retira a l'agost 5 patinets elèctrics per incomplir la normativa en una campanya de controls aleatoris

29 agost 2023
La Policía Local de Benidorm retira en agosto 5 patinetes eléctricos por incumplir la normativa en una campaña de controles aleatorios

La Policia Local de Benidorm ha retirat des de principi de mes d'agost cinc patinets elèctrics per no complir la normativa municipal vigent. Estes actuacions s'emmarquen en una campanya de controls aleatoris sorgida d'un conveni entre l'Ajuntament local i la Direcció General de Trànsit.

Els controls s'han estat realitzant al llarg del mes de manera aleatòria i amb una duració de deu minuts en diferents parts de la localitat. El resultat ha sigut el de cinc patinets retirats pels agents després de detectar que incomplien la normativa en casos com mancar d'assegurança obligatòria o superar la velocitat màxima establida per a esta mena de vehicles per haver sigut manipulats.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jesús Carrobles, ha indicat que estos controls "se sumen a l'activitat ordinària de la Policia Local que denuncien als propietaris de patinets quan no complixen amb l'ordenança per diferents aspectes com superar la velocitat, circular per llocs indeguts o no portar casc, per exemple".

Carrobles ha recordat que Benidorm és una ciutat "pionera" en la regulació d'estos vehicles "gràcies a l'ordenança municipal aprovada en 2019". En eixe sentit ha subratllat que a Benidorm els patinets han de tindre segur, llum posterior, timbre davanter i els usuaris estan obligats a portar jupetí i casc, a més de circular per zones com el carril bici on no coexistisquen amb vianants.

Igualment, està prohibit circular amb auriculars connectats, fer-ho a una velocitat superior a 30 km/h o circular per voreres, passejos pavimentats, parcs o zones per als vianants.

L'ordenança establix, a més, que l'edat mínima per a circular amb patinet és de setze anys i el seu ús és unipersonal. En el cas que es transporten persones amb un dispositiu homologat com els del tipus C1, els conductors hauran de ser majors d'edat.

El regidor ha afirmat que "treballem perquè l'ús dels patinets siga conforme a l'ordenança en tots els casos" i sobre això ha afegit que els controls "no es fan només sobre els conductors, sinó també sobre les empreses de lloguer de patinets perquè elles també han de complir la normativa".

D'altra banda, segons les dades de la Policia Local, des de principi de mes d'agost s'han reportat huit accidents amb patinets.

La Policía Local de Benidorm retira en agosto 5 patinetes eléctricos por incumplir la normativa en una campaña de controles aleatorios