EL TEMPS A BENIDORM ARA

08

15:04 PM

HORA BENIDORM

22ºC

Molt núvol

NE 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

10%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament destinarà una brigada municipal de fusters al manteniment de la passarel·la de Ponent

La plataforma única d'Armada Espanyola donarà prioritat a vianants, ciclistes i transport públic

16 juliol 2020
La plataforma única de Armada Española dará prioridad a peatones, ciclistas y transporte público

L'Associació de Veïns de Ponent i empresaris de la zona, s'han reunit hui amb els regidors de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, i el responsable d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, per a avaluar l'avanç de les peticions que els col·lectius socials realitzaven a l'Ajuntament abans del decret de l'estat d'alarma a causa de la Covid-19. En la reunió han intervingut també Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario, vicepresidents del Consell Veïnal.

En aquells dies, González de Zárate va anunciar l'obertura "abans de Setmana Santa" dels accessos del Rajadell, la qual cosa no va poder ser per les circumstàncies, però sí abans de la fi del confinament. "Una de les millores –ha dit– que demanaven els veïns de Ponent i que ja s'ha fet realitat" amb "molts més accessos i molts més aparcaments".

Després de la trobada de treball, el regidor ha posat l'accent en dos projectes "no són d'ara, sinó de molt de temps arrere en els quals els veïns saben que estem treballant": la nova passarel·la de fusta i la conversió en zona per als vianants "amb plataforma única" de tota l'avinguda Armada Espanyola.

Salvades les dificultats inicials amb la Direcció General de Costas i Medi marí, González de Zárate ha anunciat que "a la fi de l'estiu" estarà realitzat el projecte definitiu i solament faltarà que "el Govern d'Espanya resolga el superàvit econòmic per la bona gestió de l'Ajuntament de Benidorm". Quan s'obtinga el plàcet, s'escometrà la inversió que serà "financerament sostenible" a petició dels veïns de Ponent.

En la reunió de hui, González de Zárate s'ha compromés a destinar "una brigada de fusters municipals per a realitzar labors de manteniment" en la passarel·la actual per a evitar "possibles caigudes o ensopegades de la gent".

Respecte a Armada Espanyola, el regidor d'Obres ha comunicat que els tècnics municipals estan realitzant el corresponent projecte i durant el mes de juliol es presentarà per a "sol·licitar una subvenció" d'una administració superior atés que la iniciativa "complix" amb tots els requisits per a això com ho és "la plataforma única que dona prioritat absoluta" a vianants, ciclistes i transport públic. González de Zárate ha aventurat que si s'obté l'ajuda, "al llarg de 2021 es podrà executar la plataforma única" en Armada Espanyola, a imatge a la realitzada a Sant Pere.

Sistema de gestió de platges

Per la seua banda, la responsable de Participació Ciutadana, ha incidit en l'entrada en funcionament "hui mateix" de la nova plataforma de gestió en línia i aclarit quantes qüestions han plantejat sobre este tema els representants veïnals i empresaris, com és el cas de la reserva de parcel·les. Ana Pellicer, ha mostrat la seua satisfacció "per l'agraïment" dels veïns de després d'haver solucionat "amb rapidesa" dos peticions d'última hora com l'ampliació del nombre de parcel·les per a usuaris de la platja o l'increment dels accessos a estes.

Pellicer ha apuntat que també s'han tractat altres assumptes menors concernents a l'escena urbana o neteja. L'edil també ha anunciat que la pròxima reunió amb representants veïnals tindrà lloc el dijous, 30 de juliol, en el Racó de l'Oix.