EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

03:28 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El Torrejó acull la presentació del llibre '366/2020' que resumix en 366 dibuixos un any marcat per la pandèmia

La petjada de Tito Pérez Mora roman en el Passeig de Llevant

31 juliol 2021
Ana Pellicer, Tito Pérez Mora y Toni Pérez en El Torrejó.
Ana Pellicer, Tito Pérez Mora y Toni Pérez en El Torrejó.

El Nadador, un mural de més de vint metres, realitzat per l'arquitecte i artista benidormer Tito Pérez Mora, contempla els embats de la mar des del Passeig de Llevant, davant de l'Edifici Municipal del Torrejó. Anit, l'autor va presentar a l'alcalde, Toni Pérez, a la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, a una representació de la corporació municipal i als qui es van acostar a l'acte, eixa nova icònica figura que s'incorpora a l'extens catàleg d'art urbà present a la ciutat.

A continuació, a la terrassa del Torrejó, i seguint els protocols establits per les autoritats sanitàries, el polifacètic creador va presentar també la primera edició del seu llibre '366/2020', la recopilació de dibuixos que ha realitzat durant tot l'any amb la seua mà esquerra, dia a dia.

Ana Pellicer va ser l'encarregada de presentar a l'autor. Després de detallar l'extens currículum de l'autor, referència internacional en els camps de l'arquitectura, el disseny i la formació, va assenyalar que els benidormers "podem sentir-nos més orgullosos perquè Benidorm és bressol d'artistes". L'edil també va reflexionar sobre l'"orgull compartit" per tota la ciutat quan un dels seus fills o filles és notícia per destacar com ho fa Tito Pérez.

A continuació, l'autor va definir el seu llibre com "un projecte molt especial, íntim i intens" i va justificar la utilització del dibuix perquè en este cas "la paraula és prou", posant l'accent en què ell, com millor sap comunicar-se, és a través del traç, els llapis i el paper. Per això sempre porta amb si una llibreta.

Pérez Mora va aclarir que el llibre es va començar a dibuixar el primer dia de 2020, a París. Es va acabar el 31 de desembre, a Madrid. Sense preveure que l'any quedaria marcat per la pandèmia. L'autor va puntualitzar que buscava un dibuix "diferent". Per això es va decidir a "aprendre a dibuixar" amb la mà esquerra. Esbossos menys polits, composicions en les quals el que "abans era un error" romanien i "formaven part del projecte".

En la impressió, el llibre ha utilitzat un paper de 50 grams, molt lleuger, amb la finalitat, ha subratllat Tito Pérez, "que permeten intuir [en transparentar] la resta dels dibuixos".

Finalment, l'alcalde es va dirigir als assistents qualificant de "magnífica obra" el llibre i les imatges que conté per expressar "el que senties a mesura que anaves vivint en les teues carns esta pandèmia i les seues conseqüències". Toni Pérez va valorar l'esforç creatiu del benidormer, però d'entre totes les imatges va dir preferir quedar-se amb El Nadador, "amb el mural", per integrar-se en la via pública, a pesar que "l'art urbà siga efímer per estar sotmés a la intempèrie", recordant la gran quantitat d'exposicions que es realitzen als carrers i avingudes de la ciutat.

A continuació, abans de tancar-se l'acte, es va obrir un torn de preguntes amb tots els assistents.