EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

17:14 PM

HORA BENIDORM

24ºC

Cel clar

SO 25km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Més de 5,2 milions de teleespectadors van vore en algun moment la gala d'RTVE, que va registrar una mitjana de quasi 1,9 milions

La final del Benidorm Fest va ser el programa més vist de l'hora punta amb un 14,7% de quota de pantalla i va tornar a ser tema del moment nacional i mundial

05 febrer 2023
Blanca Paloma, vencedora Benidorm Fest 2023
Blanca Paloma: "Ea Ea", vencedora Benidorm Fest 2023

En Tiktok es van superar els 425 milions de reproduccions i en Twitter va haver-hi més de 218.000 esments durant el dia.

De nou el Benidorm Fest ha registrat un complet èxit quant a l'audiència televisiva i presència en les principals xarxes socials. La gala final de l'esdeveniment benidormer es va convertir anit en el programa més vist en l'horari de màxima audiència televisiu, amb una notable diferència sobre el segon i va tornar a ser, igual que va ocórrer amb les dos gales semifinals, tema del moment nacional i mundial. Unes xifres que han superat les obtingudes en les dos semifinals celebrades en les nits del dimarts i dijous.

En la xarxa social xinesa Tiktok els 'etiqueta' #benidormfest i #benidormfest2023 van aconseguir anit els 334,4 milions i 90,7 milions de visualitzacions respectivament. En total, 425,1 milions, una dada que supera en més de 44 milions les visualitzacions de la segona semifinal i en més de 87 milions les de la primera semifinal. Aqueix nombre de visualitzacions representa un 76% més que les registrades l'any passat amb motiu de la final de la primera edició del Benidorm Fest.
Com a dada significativa, en la xarxa Tiktok més del 90% dels quals van visualitzar o van comentar es trobaven en el tram d'edat entre els 18 i els 34 anys, una dada que s'ha repetit també en les dos primeres gal·les. Això indica que el certamen atrau de manera majoritària a públic jove. Segons esta xarxa social el 51,1% eren homes i el 48,9% dones.

En Twitter, l'esdeveniment benidormer va tornar a col·locar-se de nou en la primera posició en els temes del moment nacional i mundial. En este cas amb 170.907 esments entre les 22.00 i les 00.00 hores i un total de 218.322 esments al llarg de tot el dia d'ahir. En esta mateixa xarxa social la final del Benidorm Fest va ser seguida en 24 països. El principal impacte es va produir a Espanya (58,8%), però és ressenyable també el que va assolir en països com l'Argentina (18,3%), Mèxic (6,2%) o els Estats Units (3,4%).

Quant als artistes participants en la final, la vencedora Blanca Paloma va obtenir els 57.700 esments. Després d'ella es van situar Agoney (37.500), Vicco (20.900) i Megara (16.000).

Sobre l'impacte televisiu, la gala del Benidorm Fest en RTVE va collir les millors dades d'audiència de les tres jornades. Així, la final del certamen va obtenir anit una quota de pantalla del 14,7%, la qual cosa va suposar una mitjana d'1.887.000 espectadors, si bé la cadena pública ha detallat que més de 5,2 milions de persones van seguir l'esdeveniment musical en algun moment de la seua transmissió. Eixa dada de quota de pantalla indica que el Benidorm Fest va ser el programa més seguit en l'hora punta de les televisions en el dia d'ahir, amb molta distància percentual sobre el segon.

La repercussió de les cançons i artistes participants en la final d'ahir també és molt destacable en les principals plataformes de reproducció de música. En Spotify s'han obtingut ja les 10.759.031 reproduccions del total de les 18 cançons que han participat en les dos semifinals. De totes elles l'artista Vicco i la seua 'Nochentera' continua sent la més reproduïda amb 1,7 milions. Després d'ella se situen de moment Fusa Nocta (1,08Mk), Agoney (876k) i Alice Wonder (781k). En esta plataforma s'ha registrat un increment de tres milions d'escoltes de les cançons des de l'inici del Benidorm Fest.

D'altra banda, en la plataforma YouTube, en el nombre de reproduccions de la gala final, la vencedora Blanca Paloma, és qui s'emporta la palma amb més de 184.000 reproduccions. Li seguix Agoney (66k), Fusa Nocta (46k) i Vicco (43k). Entre totes les gales del festival s'han aconseguit més de quatre milions de reproduccions.