EL TEMPS A BENIDORM ARA

04

00:28 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'ofrena i la missa a la Mare de Déu van marcar l'inici de la celebració, que va finalitzar anit amb la cremà

La Festa de la Carxofa unix la tradició i la devoció en el barri antic Benidorm

19 novembre 2023
Festa La Carxofa 2023
Festa La Carxofa 2023

Benidorm va celebrar ahir dissabte una de les seues festes més tradicionals, la Festa de la Carxofa, que té lloc cada tercer dissabte del mes de novembre, just darrere dels Festes Majors Patronals. Esta festa, presidida enguany per Lázaro Antón, es desenvolupa quasi íntegrament en la plaça de la Constitució.

A primera hora del matí va tindre lloc la 'penjà' de la carxofa, que va donar pas a les 9.45 a una cercavila fins a l'església de Sant Jaume on es va realitzar una ofrena a la patrona de la ciutat. A l'acte va acudir l'alcalde Toni Pérez, la regidora de Festes, Mariló Cebreros, membres de la corporació, les reines dels Festes Majors Patronals, Daniela Talavera i Angélica Morenilla, el president de la Comissió, Vicente Solaz, el de l'Associació de Penyes, Ramón Cano, i la comissió de la Festa La Carxofa.

Després de l'ofrena es va celebrar una missa i al final de la mateixa es va baixar en cercaviles fins a la plaça de la Constitució on es va oferir una sardinada popular a les 12.30 hores per a tots els assistents. A la vesprada va disputar una partida de pilota a raspall a les 17.00 al carrer Santíssim Trinitat i des de les 18 hores un DJ va amenitzar amb música tota la vesprada fins que a les 21 hores va començar el concurs de bevedors de cervesa.

El punt àlgid va arribar a les 23.30 quan es va iniciar la tradicional 'cremà' de la Carxofa, que posava el punt final a la festa, en una plaça de la Constitució a vessar amb centenars de veïns i visitants que no van voler perdre's el moment. L'animació i la música van seguir, no obstant això, fins a la matinada.