EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

04:05 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'acte es va obrir amb la interpretació de l'Himne de Benidorm a càrrec de la Unió Musical juntament amb l'Agrupació Coral de Benidorm davant un auditori replet

La Comissió presenta el Llibre de les Festes Majors Patronals estrenant el centre cultural

05 novembre 2022
Presentación Llibre de Festes Majors Patronals 2022
Presentación Llibre de Festes Majors Patronals 2022

L'alcalde Toni Pérez anuncia que la nova sala portarà el nom del Mestre Rafael Doménech Pardo.

Les Festes Majors Patronals 2022 ja tenen el seu llibre oficial després que anit se celebrara la presentació del mateix en un acte que va tindre lloc en el centre cultural de la ciutat, en concret, a la sala auditori amb capacitat per a 460 persones. Un auditori que va estar replet d'assistents per a seguir amb detall la posada de llarg de les ja imminents festes majors.

Una vegada més, la música i la festa es van donar la mà ahir com és tradició a Benidorm. Així, l'acte va arrancar amb l'Himne de Benidorm interpretat per la Unió Musical de Benidorm i l'Agrupació Coral de Benidorm sota la batuta de Rafael Gómez, per a prosseguir amb el pasdoble 'Pérez Barceló' de Bernabé Sanchis, el pasdoble 'Jaume Anton' de Salvador Chuliá i l'himne de l'Associació de Penyes 'El penyet i la penyeta', de Josep Cano.

Després va ser l'autor del 'Llibre', Jaume Sobejano, qui va presentar l'exemplar amb els detalls que els festers podran trobar en ell quant a disseny gràfic, fotografies i continguts. Sobejano va assenyalar que el llibre "contínua amb el cartell oficial de les Festes" i va destacar la importància "de saber captar les emocions i alegries" en les imatges. Com a novetat, el volum incorpora uns codis QR que enllacen al lector a molts i diversos continguts de les Festes al llarg de l'any i també durant la seua celebració, entre ells versos i discursos de les reines, el 'ball del peuet' o els moments viscuts pels majorals en diferents actes.

L'autor va ressaltar que "en l'apartat fotogràfic s'ha cuidat tant les imatges oficials com les de moments especials que han anat sorgint en cada esdeveniment".

El 'Llibre' compta també amb una última pàgina amb un QR específic "que ara dirigix a una pàgina buida, però en la qual s'aniran publicant imatges i vídeos de les pròximes festes que estem a punt de celebrar".

Una vegada feta la presentació va arribar el moment d'entregar el 'Llibre' a diverses personalitats i entitats com l'alcalde Toni Pérez, les reines Aila Merenciano i Chloe d'Hebboudt, el regidor de Festes Jesús Carrobles, el president perpetu Francisco Llorens, la Cort d'Honor de les reines, el mantenidor Cristóbal Ronda Sánchez, els majorals d'honor, el president de l'Associació de Penyes Verge del Sofratge, Adrián Romero, les cambreres de la Mare de Déu del Sofratge, els Mariners de la Mare de Déu del Sofratge, els Costalers de Sant Jaume, l'ACR la Barqueta i el, rector de Sant Jaume i Santa Anna, Juan Antonio González Magraña.

També es va fer lliurament a la mantenidora de l'acte de la Coronació, Mari Carmen Such Ronda, i a la qual serà pregonera d'enguany, Ángela Barceló Martorell. I finalment a autors que han col·laborat amb el Llibre com Barbara Alemany, Paqui Martínez, Rafael Alemany, Juan Calbo, Pasqual Almiñana, Vicenta Pérez Baiona i Francisco Amillo (en nom de María José Guillén i Javier Vicedo).

Després del lliurament del Llibre va prendre la paraula l'alcalde Toni Pérez, que va ressaltar que estes festes "són molt esperades, tal vegada les més esperades". Va felicitar "tots els que han fet possible el llibre i a Jaume Sobejano, l'autor" i va agregar que es tracta "d'una joia que recull no sols el present de la festa, sinó retalls del nostre passat". Pérez va reiterar que "la música i la festa es tornen a donar la mà" i va aprofitar per a tindre un record per a figures molt rellevants en la música local com Jose Pérez Barceló, Jaume Anton, Jaime Jesús Pérez Linares o Rafael Doménech.

En eixe punt, el primer edil va anunciar que l'auditori en el qual s'estava celebrant l'acte "portarà el nom del Mestre Rafael Doménech Pardo", esclatant l'auditori en una sonora ovació cap al músic, allí present, qui va agrair emocionat el gest. L'acte va finalitzar amb la interpretació del pasdoble 'Festa a Benidorm', Himne Oficial de les Festes Majors Patronals des de 2018, del qual Doménech n'és l'autor.