EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

04:51 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Després de més d'un any en marxa, 1.000 alumnes i 100 cursos fets, "Benidorm TIC ha complit amb escreix el seu objectiu de reduir la bretxa digital entre els col·lectius més vulnerables"

Finalitza amb èxit Benidorm TIC, el programa gratuït de formació en noves tecnologies de l'Ajuntament de Benidorm

21 novembre 2023
Finaliza con éxito Benidorm TIC, el programa gratuito de formación en nuevas tecnologías del Ayuntamiento de Benidorm

La iniciativa forma part de l'EDUSI de Benidorm i ha comptat amb una inversió de 139.939 euros, finançat al 50% entre Ajuntament de Benidorm i els fons europeus FEDER.

El programa d'alfabetització digital Benidorm TIC, una actuació de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI) de Benidorm, finalitza hui. "Amb més de 1.000 alumnes i 100 cursos fets, Benidorm TIC ha complit amb escreix el seu objectiu: acostar les noves tecnologies a les persones més vulnerables amb una formació de qualitat per a reduir la bretxa digital," ha explicat l'alcalde Toni Pérez hui, on al costat de la regidora de Fons Europeus i Innovació, Aida García Mayor, ha acompanyat a l'alumnat a la seua última classe. "Benidorm TIC és l'acció formativa local en noves tecnologies de major abast a Espanya, fins i tot en municipis més poblats que Benidorm", ha destacat.

Benidorm TIC, una actuació de l'EDUSI de Benidorm, va arrancar al setembre de l'any passat. Des d'eixe moment, s'hi han completat 100 cursos diferents en temàtiques com l'ús de mòbils intel·ligents, nocions d'informàtica bàsica o tràmits en l'administració electrònica. La formació, completament gratuïta, incloïa cursos de fins a 40 hores destinats a persones amb dificultats a l'accés a eines digitals.

"Les altes xifres de participació, constants durant els catorze mesos que ha estat en marxa esta iniciativa, al costat dels elevats nivells de satisfacció de l'alumnat que freguen el 100% d'aprovació, demostren l'èxit d'esta actuació de l'EDUSI," ha afegit l'alcalde, que ha valorat el fet que "part de l'alumnat ha participat en més d'un curs per a guanyar així destresa en diferents camps". "Amb esta iniciativa, cofinançada amb els fons FEDER europeus, hem aconseguit fomentar relacions més ràpides i segures amb l'administració, la banca i entitats que utilitzem cada dia en els col·lectius més vulnerables de la nostra ciutat".

Benidorm TIC, amb la seua oferta variada de 100 cursos diferents de fins a 40 hores de duració, ha sigut "un dels programes d'alfabetització mediàtica més ambiciosos de la Comunitat Valenciana". Gràcies a això, "persones jubilades, amb discapacitat o en risc d'exclusió han pogut accedir a una formació de qualitat," ha destacat l'alcalde Toni Pérez.

Les classes es desenvolupaven en diferents ubicacions de la ciutat, en aules informàtiques habilitades en dependències municipals com els centres socials José Llorca Linares i la Torreta, l'Ajuntament de Benidorm i el Centre Formatiu per a l'ocupació Pepita Puchades. Els cursos més demandats han sigut els de l'ús de telèfons intel·ligents i els de competències digitals bàsiques.

Este programa d'alfabetització mediàtica, que continua la línia de Benidorm per l'aposta d'educació de qualitat com una eina d'integració social, ha comptat amb una inversió de 139.939 euros cofinançats entre l'Ajuntament de Benidorm i els fons europeus FEDER. Benidorm TIC s'emmarca en l'objectiu de l'EDUSI de "millorar l'ús i la qualitat de les tecnologies d'informació i comunicació", promovent "la inclusió social i la lluita contra la pobresa."

Després d'esta última sessió del programa, l'alcalde ha avançat que "a la vista dels resultats i acolliment d'estos cursos d'alfabetització tecnològica, s'està treballant ja en la licitació d'un contracte per a reeditar la iniciativa Benidorm TIC, en este cas íntegrament amb fons municipals".

SOBRE L'EDUSI DE BENIDORM:

El Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020, i del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) impulsen l'estratègia DUSI, de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, de la qual Benidorm, tal com establix la Resolució de 4 de maig de 2018 publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) de l'Ordre de la Tercera Convocatòria HFP/888/2017, ha aconseguit optar i aconseguir un finançament de l'ajuda FEDER de 10 Milions d'Euros, a través de la seua estratègia EDUSI BENIDORM.

L'EDUSI BENIDORM està composta per una sèrie d'objectius temàtics, específics, estratègics i operatius, englobats a través de 13 Línies d'Actuació, l'impacte social de la qual, mediambiental, econòmic i urbà sobre la ciutat pretén transformar una àrea urbana delimitada de la ciutat en la qual intervindre i regenerar integralment, en llaures a més de produir un impacte i millora global a la ciutat.