EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

00:54 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La ciutat acull el primer fòrum DigitalTourist organitzat per AMETIC, la patronal de la indústria tecnològica espanyola

Experts de tot el país analitzen a Benidorm els reptes i desafiaments de les destinacions turístiques intel·ligents

16 octubre 2018
Expertos de todo el país analizan en Benidorm los retos y desafíos de los destinos turísticos inteligentes

L'alcalde participa en l'obertura de l'esdeveniment, que compta amb sis taules de treball.

Experts de tot el país analitzen hui a Benidorm els reptes, desafiaments i oportunitats que té per davant el turisme en plena era digital, posant especial atenció en les destinacions turístiques intel·ligents. La ciutat acull durant tota la jornada el Digital Tourist 2018, el primer fòrum sobre destinacions turístiques intel·ligents (DTI) organitzat per la patronal de la indústria tecnològica espanyola, Ametic, i amb el qual col·laboren l'Ajuntament, Visit Benidorm, la Diputació Provincial d'Alacant, la Generalitat Valenciana, l'Agència Valenciana de Turisme i el Patronat de Turisme de la Costa Blanca.

L'alcalde, Toni Pérez, ha obert este matí oficialment el Digital Tourist 2018 en un acte en el qual també han participat la directora general de Turisme de la Generalitat, Raquel Huete; el vicepresident de la Diputació d'Alacant, Alejandro Morant; el president de Segittur, Enrique Martínez; el sotsdirector general de Foment de la Societat de la Informació —depenent de la Secretaria d'Estat per a l'Avanç Digital—, Antonio Alcolea; i Ma Teresa Gómez, directora general d'Ametic.

Durant la seua intervenció, l'alcalde ha indicat que la celebració d'este fòrum a Benidorm constata que la ciutat va encertar quan en 2016 va apostar per "la intel·ligència" aplicada a la gestió del municipi per a, seguidament, emprendre "el camí cap a la transformació en DTI" com a clau per a "reposicionar-nos".

Després de donar la benvinguda, Pérez els ha avançat que durant tota la jornada de treball els assistents "veuran exemples de la sostenibilitat de Benidorm", un dels eixos en els quals —al costat de l'accessibilitat, la innovació i la tecnologia— es basa la norma UNE 178501 de Sistema de Gestió de les Destinacions Turístiques Intel·ligents; al mateix temps que ha defensat el model de promoció turística publicoprivada que "ens millora a tots", en clara al·lusió a la Fundació Visit Benidorm.

Tant el sotsdirector general de Foment de la Societat de la Informació com la directora general de Turisme han detallat els plans i programes llançats de l'administració estatal i autonòmica per a assessorar, recolzar i/o finançar la conversió de destinacions en DTI; i s'han referit a la recent creació de la Xarxa espanyola de DTI —de la qual Benidorm és membre fundador— i de la futura constitució d'un organisme anàleg en l'àmbit regional.

Per la seua banda, el director de Segittur ha remarcat que Espanya ja "és capdavanter en competitivitat turística" i "en qualitat", i ara ha de ser-ho també en l'aplicació tecnològica treballant d'una forma "territorialitzada", amb "projectes que funcionen" i "col·laborant amb totes les indústries" en la qual el binomi turisme i tecnologia poden i deuen anar de la mà com en el cas de Benidorm.

El vicepresident de la Diputació ha incidit en la necessitat d'atendre "al turista digital", i ha fet referència al projecte Smart Costa Blanca que, igual que el de 'Benidorm, Destinació Turística Intel·ligent i Sostenible', ha sigut seleccionada en l'última convocatòria de l'entitat Red.es.

Finalment, la directora general d'Ametic ha destacat la importància cabdal del Digital Tourist en ser un esdeveniment en el qual "confluïxen" experts en DTI, les empreses del sector i "les quatre administracions: l'europea, l'estatal, l'autonòmica i la regional".

La gestió intel·ligent de l'aigua, protagonista d'una de les sis taules de treball
Després de l'acte d'obertura, s'ha iniciat una exposició entorn del Big Data a càrrec del director d'Innovació i Transferència de la Universitat Miguel Hernández, José Ma. Gómez; i de l'experta en Intel·ligència Turística i Destinacions Turístiques Intel·ligents, Celia Romero, coordinadora al seu torn de l'Ens Gestor DTI de l'Ajuntament de Benidorm.

Seguidament s'ha desenvolupat la primera de les sis taules de treball prevista per a la jornada, sobre 'Patrimoni i Turisme Cultural'. Entre les taules programes, una centrada en 'La gestió intel·ligent de l'aigua en les DTI' i en la qual s'exposa el cas de Benidorm. En esta taula moderada per la gerent de Visit Benidorm, Leire Bilbao, participen la secretària general de la patronal Hosbec, Nuria Montes; el director de Dinapsis Operation & Lab, Jorge Ballesta; i el director d'Hidraqua Alacant, Miguel Ángel Benito.

La resta de taules de treball giren entorn de 'Platges intel·ligents', 'Mobilitat i posicionament geolocalitzat en turisme', 'Turisme accessible per a tots: una oportunitat al nostre abast' i 'Models de negoci en Destinacions Turístiques Intel·ligents'.

Al final d'esta última taula de treball, la secretària d'Estat de Turisme, Isabel María Oliver, clausurarà el Digital Tourist 2018.